Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapeček (†3) utonul v Otavě: Máma se zapovídala, zní jedna z vyšetřovacích verzí

Autor: hra, haj - 
10. května 2016
05:00

Maminka vzala v neděli svého teprve tříletého syna na procházku na městský ostrov v Písku. Ta bohužel skončila tragédií, když se dítě v řece Otavě utopilo. Jenže proč vlastně chlapeček zemřel? Mohla tomu jeho matka zabránit? Podle jedné z vyšetřovacích verzí se zapovídala...

Případ v současnosti šetří policie. „Zjišťujeme, jak přesně vše proběhlo. Vše nasvědčuje tomu, že to byla nešťastná náhoda,“ uvedla pro deník Aha! policistka Kamila Ingrišová.

V osudné nedělní odpoledne bylo na ostrově množství lidí. Kolem 15. hodiny se chlapeček ztratil z dohledu matce, která se dle jedné z vyšetřovacích verzí na okamžik zapovídala. Jakmile si synova zmizení všimla, začala po něm usilovně pátrat.

Později se do hledání zapojila i policie, která si na pomoc povolala hasiče a potápěče. Ti tělíčko nebohého chlapce kolem půl osmé večer vylovili z Otavy. Zdrcená žena se na místě zhroutila. „Maminka skončila v rukou psychologů,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Ostrov, kde k neštěstí došlo, je koncipován jako jedno velké dětské hřiště. Najdeme zde pískoviště, prolézačky, minigolf, dřevěnou loď a další atrakce. Jediné, co tu chybí, je zábrana před nebezpečnou vodou. „Kdyby tu byl plot, bylo by to bezpečnější,“ povzdechla si pro deník Aha! důchodkyně, která sama na ostrov dorazila s malou vnučkou.

 

bre-burda ( 27. února 2018 17:34 )

Kde je blbá nána ani plot nepomůže! Stalo by se to jinde a jinak. Neměl šanci.

norammm ( 10. května 2016 19:10 )

Ta hospoda je ale na druhé straně ostrova a hřiště.

zigzag ( 10. května 2016 18:54 )

Vìs co je mi divny? Pìsou, ze tam bylo plno lidì a nikdo si niceho nevsiml. Plno lidì bylo nejspìs u ty hospudky a na ostruvku si hraly samotnè deti a proto si nikdo niceho nevsiml.

norammm ( 10. května 2016 18:47 )

Zigzag ale přeci nevíš jestli matka seděla a pila kafe nebo jak tu už píší pivo a cigaretky. Píší, že šla s klukem na procházku, třeba tam potkala známé a zakecala se ve stoje.

zigzag ( 10. května 2016 18:21 )

Na to je jednoduchy resenì; ti co si neumì ohlìdat deti a chtej nekde vysedàvat u kafìcka tak tam holt nepolezou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání