Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabil objevitele Petra Čecha! Soud potrestal viníka nehody, při které zemřel trenér Zdeněk Kovář

Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
19. listopadu 2014
20:25

Na tři roky do věznice s dozorem poslal včera lounský soud Tomáše H. (39), který na obchvatu Loun zavinil tragickou nehodu. Zemřel při ní fotbalový funkcionář Zdeněk Kovář (†63), objevitel Petra Čecha.

Tomáš H. byl odsouzen nejen za usmrcení z nedbalosti, ale i za přechovávání drog. V ústecké nemocnici, kam byl po nehodě převezen, u něj totiž zdravotníci našli sáček s pervitinem v hodnotě téměř 100 000 korun. „Šlo o značné množství. Bylo by z toho 989 dávek,“ uvedla předsedkyně senátu Blanka Šišová.

Obžalovaný se ale k drogám nehlásil. Hájil se, že obálku, ve které byly, našel po nehodě na zemi vedle auta. Prý se domníval, že jsou v ní peníze, protože na ní bylo logo České spořitelny. „Vystoupil jsem z auta, podvědomě jsem se pro ni sehnul a strčil ji do kapsy u mikiny,“ řekl. To ale jednoznačně vyvrátila soudní znalkyně Olga Plocková Tatičová, podle které se na nohu s řadou tříštivých a otevřených zlomenin nemohl ani postavit.

U soudu navíc vyšlo najevo, že už v minulosti byl Tomáš H. kvůli drogám odsouzen. V roce 2007 převážel v nádrži svého auta 2,5 kg marihuany.

Rozsudek ještě není pravomocný.

Jel na sjetých gumách

Tomáš H. předjížděl loni v únoru u Loun se svým Audi A6 kolonu tří aut. Ve vysoké rychlosti, na sjetých pneumatikách, které byly na okrajích zcela hladké, dostal smyk. Vjel do protisměru, kde se střetl s Kovářovou octavií, kterou náraz odhodil do pole. Zdeněk Kovář na místě zemřel.

Objevil Petra Čecha

Zdeněk Kovář byl fotbalista, obránce. Hrál za Teplice, od roku 1982 působil v Blšanech, nejdříve jako hráč, později coby funkcionář. Za jeho působení se Blšany dostaly do 1. ligy. Pro velký fotbal objevil Petra Čecha. Do Blšan ho získal z mladšího dorostu Plzně za 350 000 Kč, později ho prodal do Sparty za 21 miliónů.

obluda.pb ( 19. listopadu 2014 23:21 )

3 roky pro takový ejakulát, to je výsměch...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání