V pražské ulici Pražačka na Vítkově najel v úterý dopoledne během slavnostního ceremoniálu kontroverzní pražský taxikář Zdeněk Ponert na dva příslušníky vojenské policie. Řidič vozidla Škoda Superb byl na místě zadržen a převezen na stanici.

"Podle předběžných informací 49letý řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Superb úmyslně opakovaně najel na dvojici vojáků střežících příjezdovou cestu. S ohledem na dosud zjištěné okolnosti přivolaní policisté řidiče zadrželi a jeho vůz zajistili," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová "Vyšetřovatel ve věci ještě v průběhu dne zahájil úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě," dodala. Jeden z vojenských policistů skončil v Ústřední vojenské nemocnici.

Taxikář už se výtržností dopouštěl v minulosti. V roce 2007 například skončil na jednotce intenzivní péče poté, co držel před budovou magistrátu několik dní hladovku na protest proti regulaci cen taxislužeb. Chtěl totiž jezdit za 99 kč/km. V dubnu 2011 zase přijel se svým pomalovaným vozem před Úřad vlády a na jeho střeše s vlajkou v rukou vyzýval ke zrušení politických stran.

Fotogalerie
12 fotografií