Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Před obchoďákem ležel granát! Policie uzavřela část Plzně

Policie dostala hlášení, že v Plzni před obchoďákem leží granát! (ilustrační foto)
Policie dostala hlášení, že v Plzni před obchoďákem leží granát! (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, simao - 
27. října 2014
08:29

Pondělní prázdninové ráno začalo v Plzni poněkud hekticky. Hlášením, že před obchodním centrem ve čtvrti Doubravka leží granát! Policie oblast uzavřela, z obchodního domu a okolí evakuovala stovku lidí. Na místo se vydal pyrotechnik a granát zajistil.

Policie dnes ráno uzavřela část plzeňské čtvrti Doubravka, před místním obchodním centrem Centrum ležel obranný granát. Kvůli události byla odkloněna doprava, lidé z centra evakuováni, na místo vyrazil pyrotechnik z Teplic, uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Podle informací ČTK předmět našla žena, která v obchodním centru uklízí, na schodech z boku budovy. "Dostali jsme to hlášeno od městské policie v 07:24. Svědkyně jim oznámila, že na schodech u Centra je položen granát," řekla mluvčí policie. Silnice vedoucí kolem nákupního centra byla částečně uzavřena, doprava musela být odkloněna.

"Evakuovali jsme celé obchodní centrum i okolí, tedy všechny rodinné domy, bytové i nebytové prostory, odhadem jde o zhruba stovku lidí," uvedla Štefflová. Podle ní pomohlo, že lidé už byli ráno v práci, množství evakuovaných proto není tak velké. Pro evakuované je přistaven hasičský autobus, jenž jim poskytuje azyl, podle zjištění ČTK se v něm nebo u něj pohybuje zhruba desítka lidí. "Většina lidí řekla, že se o sebe postarají," dodala mluvčí.

Granát následně pyrotechnik skutečně našel, zajistil a odvezl pryč. Na místě tak již žádné nebezpečí nehrozí. Policie nyní bude zkoumat, jak se granát před obchodní centrum dostal. Prohlédne i kamerové záznamy.

naidka ( 27. října 2014 11:34 )

Zapomněl jsi na tři policejní vyjednavače.

zlymikes ( 27. října 2014 11:29 )

počkej,přijel přeci pyrotechnik.Z Teplic,to je k Plzni nejblíže -

salto ( 27. října 2014 10:53 )

Jo a jeden z vrtulníku to měl popráškovat DDT

dfghjk ( 27. října 2014 09:58 )

Na zásahu se mi nelíbí, že policie nepřijala adekvátní opatření. Podle mě by na místě mělo být nejméně pět vozu záchranné služby, stejný počet vozů hasičů a dálkově řízený robot. Je to hazard se životy našich spoluobčanů páni policisté, pokud dojde k výbuchu a masakru, bude to vaše vina!!! A jedno policejní auto, to už je opravdu výsměch, myslíte si snad, že provádění běžných silničních kontrol je důležitější?

salto ( 27. října 2014 09:06 )

Opravdu tam leží granát (nějaká bába ztratila prsten)- ČESKÝ GRANÁT je průhledný až průsvitný minerál krásné sytě červené barvy, náležící do skupiny pyropů...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání