Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Chlapeček z igelitky: Matce hrozí až výjimečný trest!

Autor: Vlaďka Hradská, rvs - 
21. května 2010
15:09

Případ novorozeného chlapečka z Tábora, kterého v igelitové tašce a pohozeného v křoví našel náhodný kolemjdoucí, má překvapivé pokračování. Policie po výslechu matky a svědků překvalifikovala trestný čin, ze kterého je matka obviněna. Za pokus o vraždu dítěte jí nyní hrozí až výjimečný trest!

Matka chlapce odložila těsně po porodu v igelitové tašce na břehu řeky Lužnice na okraji Tábora. Život dítěti zachránil pejskař Pavel Tuháček a jeho německý ovčák Igor, kteří šli kolem na ranní procházku. Pes ucítil krvavé stopy a upozornil na igelitovou tašku pána, který vzápětí přivolal policii.

Policisté matku rychle vypátrali podle krvavých stop, které se táhly od místa nálezu až ke vchodu do panelového domu, kde žena s manželem a dvěma dětmi bydlí.

Chlapeček byl převezen na novorozenecké oddělení táborské nemocnice, kde lékaři s úlevou zjistili, že je až na mírné podchlazení v pořádku. V nemocnici kvůli porodu skončila i jeho matka, která byla nyní na doporučení lékařů propuštěna domů. Policisté ji ihned po propuštění vyslechli.

„V průběhu vyšetřování a především poté, co policisté vyslechli svědky, byl trestný čin překvalifikován z pokusu o vraždu novorozence matkou na pokus o vraždu dítěte,“ řekl pro Blesk.cz krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Trestné činy, o kterých je řeč, mají sice velice podobné názvy, zásadní rozdíl je ale v trestní sazbě. Za pokus o vraždu novorozence matkou hrozí pachatelce maximálně osm let vězení, zatímco za pokus o vraždu dítěte už je to 20 let, případně i výjimečný trest.

Co kriminalisty přimělo k tak zásadní změně obvinění, zatím policie tají. V plánu je nyní vyhotovení odborných posudků soudních znalců v oboru lékařství, včetně psychiatrů. Ty by měly pomoci objasnit, co matku z Tábora k tak otřesnému činu vedlo.

sluppi ( 24. května 2010 18:48 )

Jo a ještě jsem zapomněla dopsat, že mám dvě děti a víc už nechci. Mám antikocepci. Nepotřebuji mít osm dětí, abych byla živa z přídavků.

sluppi ( 24. května 2010 17:59 )

Ale to neplatí o mých dětech. Nevychovávám své děti podle ostatních, ti ať si dělaj, co chtěj. Mé děti do škol choděj a chodit budou!!! Jo a stuppi seš leda tak ty, víš? Já na socce závislá nejsem, tak dejte pokoj.

sluppi ( 23. května 2010 17:09 )

Už mě to s váma nebaví, jdu dělat něco zajímavějšího. A zahrajem si takovou hru jo, kdo zareaguje na tento příspěvek je d.e.m.e.n.t. Kdo bude první?????

dsmann ( 23. května 2010 11:27 )

No on Hodina je skoro stejnej případ pro psychiatra jako Cihlář. Já se divím, že ho vůbec ještě nechaj psát tu jeho poradnu. Já to čtu jenom z profesionálního zájmu a jsem z toho většinou znechucenej. Jinak to snad nečte nikdo a pokud čte, tak nereaguje.

honza1965 ( 23. května 2010 00:37 )

e.44 není co dodat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání