To, co dříve bylo pikantním faux pas, dráždivým skandálkem, se stává doprovodným momentem večírků, občas přehlídkových mol. Minisukně bez kalhotek, velkorysé dekolty bez podprsenky. Nahé ženské klíny k prohlédnutí při vystupování z aut... Krásné děvenky, jež neví, jak se zviditelnit ve společenských rubrikách. Jakoby se nestalo, dámy. Kdo vám konečně vysvětlí, že degradujete svou ženskost, jste naprosto pitomé?

Kšeft s ženským sex-appealem zkrátka pomalu ale jistě připravuje muže o vzrušení z neznáma. O erotické představy, jež jsou mnohdy lepší, než servírovaná realita bez potřebné dávky tajemství. Samozřejmě, že leckteré náhody stále dokáží odkrvit chlapům mozek, dají zapomenout na devalvaci privátního kouzla nahoty. Ale také se stává, že více či méně zdařile aranžovanými pikantnostmi zblblý mozek chlapa, kouzlo nechtěného nezaznamená..

Když před půlstoletím zvedl Marilyn Monroe vzdušný vír nad kanálem sukni, svět šílel. Dnes by nudou zazíval...

Fotogalerie
1 fotografie

Povzdech romantika Svěráka

Populární herec a empatií obdařený scénárista Zdeněk Svěrák před lety v úvodu knihy kreseb Ládi Kuklíka, Chvála ženy, napsal: „Člověk našeho zeměpásu má být oblečen, a to nejen proto, aby nenastydl, ale proto, aby svlečenost byla svátkem. Na tomto poli jsem staromilec. Závidím předkům ženu – tajemství. Závidím jim okamžiky, kde v lemu dlouhých šatů na zlomek vteřiny zazářil dámský kotník jak meteorit.

Závidím jim, že minisukně ještě nebyla vynalezena. A že nezažívali skličující úžas z krásy dlouhých dívčích nohou jen tak na chodníku a desetkrát denně. Ale byli jí zasaženi za těžkými závěsy spoře osvětleného budoáru pouze vzácně, zato však přímo na komoru...“

Jak jste na tom vy?


Možná vám názor Zdeňka Svěráka přijde starosvětský, totálně nemožný. Já si to, s přihlédnutím k licitaci textu, nemyslím. Troufám si tvrdit, že muži tajemství potřebují. Kvůli fantazii, potřebě ho odhalovat a dobývat.Škoda, že si to ženy tolik neuvědomují. Umění okouzlit intimním půvabem je zásadní. Tím programově či nechtěně překvapily i známé krásky na snímcích. I nad jejich fotkami lze licitovat, nakolik odhalená ňadra a vykukující bradavky vzrušují.