Zapečená mrkev se žampiony a sýrem
Budete potřebovat:
1 kg mrkve
250 g žampionů
1 PL másla
1/2 ČL cukru
150 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
150 g goudy nebo ementálu
2 lžíce sekané petrželky
2 snítky tymiánu
drcený pepř
sůl
Postup:
1. Mrkev dobře očistěte a šikmo nakrájejte na silnější špalíčky.
2. Máslo zpěňte, přidejte mrkev, cukr a čerstvý tymián. Osolte, opepřete. Duste asi 5 minut.
3. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Vmíchejte k podušené mrkvi, přidejte nasekanou zelenou petrželku.
4. Připravenou směs přendejte do zapékací mísy. Zeleninový vývar smíchejte se smetanou a směs zalijte. Navrch nahrubo nastrouhejte sýr. Zapékejte krátce přibližně 10 minut. Podávat můžete samotné nebo s vařenými bramborami.