Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ze zámku Orlík ukradli exponáty za milion!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
12. dubna 2010
13:46

Ze zámku Orlík, který patří rodu Schwarzenbergů, v noci neznámí zloději ukradli historické exponáty v hodnotě přibližně milion korun. Ze zámku zmizaly hlavně uniformy a zbraně.

"Cílem krádeže byly historické exponáty, a to především sečné a bodné zbraně. Zloději byli vyrušeni a utekli. Policie je na místě," řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

"Hledáme stopy nejen v zámku, ale také v jeho okolí," dodal mluvčí. Pachatelé podle něj do zámku vnikli oknem po odstranění mříží, vloupání nahlásila bezpečnostní agentura.

"Bezpečnostní systém máme perfektní, lepší tady nikdo nemá. Byli tady jenom dvě minuty," obhajoval zabezpečení zámku Orlík kastelán Jaroslav Rozsypal. Přesto si zloději podle něj nějaký lup stačili odnést.


Zámek Orlík, původně královský hrad z 12. století, je od roku 1802 sídlem orlické větve rodu Schwarzenberků. Nacházejí se v něm bohaté sbírky loveckých zbraní a trofejí.

anelam ( 14. dubna 2010 08:20 )

Tak tak

anelam ( 14. dubna 2010 08:18 )

Ja myslím že jsme spolu již na to přišli I když ty jsi lepší.Protože já teď pátrám kde mám povinné ručení na auto ,mám platit-nové a šek ne ane najít.Dopr.....Nechceš pomoct??????

anasyi ( 13. dubna 2010 17:28 )

anelam,mozna zlodej byla chobotnice,jinak 2 minuty je na odemceni,a treba to uz bylo pripravene za dvermi.A pet minut bylo na to,aby se to treba naslo jinde

anasyi ( 13. dubna 2010 17:21 )

anelam,vem si ze ve stejny den uvadi ceka televize kradez historicky cennych veci,a na druhem konci ve spanelske televizi v ten samy den,hlasi,ze zadrzeli partu CUCU,ktera ma na svedomi kradeze historickych veci,a shodu okolnosti u nich najdou cenne historicke veci z doby Ludvika XVIII,pokud je mi znamo,Ludvik XVIII byl taky spojen s rodem Schwanzebergu.Asi nahoda.Mozna by bylo na miste,jestli mezi ukradenymi vecmi z Orliku bylo neco z doby Ludvika XVIII.Jinak,dneska by nemel byt pro nikoho problem casovy presun,soukromych letadel lita dost.Tak patrej at si slavna

anelam ( 13. dubna 2010 13:56 )

Hele panno,jistě dlouhého věku-nejsi ty nějaká levobočka od Schwa...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání