Britové v tom mají jasno, Facebook je vynálezem desetiletí. Myslí si to 73 % Britů, kteří ho označili v trojici nejoblíbenějších vynálezů. Průzkumu se zúčastnilo více než tisíc lidí. V první desítce nejvýznamnějších najdete nejenom dvě sociální sítě, ale také několik produktů Apple. Facebook používá celosvětově přes 400 milionů lidí a v České republice má přes dva miliony aktivních uživatelů.

Desítka vynálezů uplynulé dekády

Facebook (73 %)
iPhone (62 %)
Twitter (58 %)
MP3 (51 %)
Satelitní navigace (46 %)
iPod (43 %)
YouTube (39 %)
HD televize (30 %)
Narovnávač vlasů (23 %)
3D filmy (19 %)

Facebook porazil iPhone

V podobném průzkumu zvítězil před několika lety právě iPhone, mobilní telefon od společnosti Apple. Pro spotřebitele jsou dnes sociální sítě součástí běžného života a vítězství v průzkumu ukazuje, že hrají klíčovou roli. Potvrzuje to i další sociální síť v žebříčku, Twitter, která se umístila na třetím místě. A to, že Twitter porazil i YouTube? To ukazuje na skutečnost, že není klíčové kolik uživatelů sociální síť má, ale jak si uživatelé dané služby cení.

Blesk.cz je na Facebooku, staňte se fanoušky

Chcete být v kontaktu s internetovým Bleskem i na Facebooku? Na internetové adrese www.facebook.com/Blesk.cz se můžete stát fanoušky internetového Blesku.