Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kvůli nahotě na Facebooku vypila kyselinu

O případu Emmy Jones informoval The Sun
O případu Emmy Jones informoval The Sun  (Autor: Reprofoto The Sun)
Autor: INT, jos - 
25. února 2010
11:54

Britská učitelka Emma Jones (24) spáchala sebevraždu poté, co se její nahé fotky objevily na internetové sociální síti Facebook. Pro odchod ze světa zvolila vypití kyseliny.

Emma, jejíž příběh přinesl britský The Sun, pracovala na mezinárodní škole v hlavním městě Spojených arabských emirátů Abú Zabí. Pravděpodobně případná reakce islámských sousedů na odhalené fotky vedla mladou Britku k šokujícímu činu. Žena vypila leptavý čistící prostředek. Její tělo nalezla spolubydlící.

Může za smrt expřítel?

Matka Emmy Louise Rowlands tvrdí, že její dcera byla v ohromném stresu poté, co její expřítel umístil na Facebook její nahé fotografie. Ty prý navíc ukradl z jejího počítače. Matka Emmy, která žije ve Walesu, řekla britským médiím, že její dcera byla v Abú Zabí obviněna kolegou ze školy z prostituce a měla ohromný strach z odvety, která mohla skončit například uvězněním. Emma Jones pracovala na škole od roku 2008, učila tam děti na základní škole. Její nahé fotografie našel na Facebooku pracovník školy jménem George, se kterým prý vycházela velmi špatně.

Návrat do Británie nevyšel

Emma pak brečela a byla úplně zničená. "Říkala jsem jí, ať se vrátí do Británie, ale říkala, že to není možné, prý by ji při pokusu opustit zemi zatkli," uvedla její zdrcená matka. Její expřítel Jamie Brayley celé obvinění odmítá, žádné nahé fotografie své milenky prý nikdy nevlastnil a tudíž je ani nikam nemohl vyvěsit. Policie se domnívá, že dívka spáchala sebevraždu. Koroner však uvedl, že zatím nemůže vyloučit možnost, že dívka vypila kyselinu omylem.

c3rb3r0s ( 18. dubna 2010 00:12 )

Tak se nabízí otázka, proč je nějaká ženská tak blbá, aby do takový země lezla?

rosomak ( 2. března 2010 09:57 )

V SAE se manželka nesmí pohybovat sama na veřejnosti bez manžela nebo jiného mužského zástupce rodiny. Tj. zatkla by ji mravnostní policie.

djaba ( 25. února 2010 21:42 )

Nechápu , proč ženy z vyspělých zemí vyhledávají islámské země . Naprosto odlišná kultura , zvyklosti , práva .Pokud vznikne i triviální problém , který by se v evropských zemích ani neřešil , v islámských zemích znamená nepochopitelné odsouzení a mnohdy smrt.

makmark ( 25. února 2010 13:57 )

něco se provalilo a ona, bez čistého svědomí.. to neunesla.

587587 ( 25. února 2010 13:24 )

proč zemi nemohla opustit ?

Zobrazit celou diskusi