Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyděrač chtěl otrávit dětské přesnídávky!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
16. února 2010
19:23

Policie zadrželi muže, kterého podezírají z vydírání potravinářské firmy Hamé. Muž údajně posílal do společnosti dopisy, v kterých požadoval pět milionů korun, nebo otráví výrobky firmy, například dětské přesnídávky.

Motivem jednání podezřelého byly dluhy z podnikání, stíhán je vazebně, řekla Hana Švecová z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Pokud bude uznán vinným, hrozí vyděrači pět až 12 let vězení. Muž, který se ke svému jednání doznal, požadoval nejprve vyplacení částky 200.000 eur (asi pěti milionů korun), poté své nároky ještě stupňoval. Požadované peníze chtěl vyděrač zaslat na konto do Švýcarska.

Podle informací ČTK muž nepočítal s tím, že by se k naplnění svých hrozeb musel dostat přímo do výroby. Stačilo mu totiž dostat otrávené zboží do některého supermarketu, k čemuž prý hodlal využít svých kontaktů na obchodní síť.

Jeho záměr byl velmi nebezpečný také kvůli hrozbě, že se otrávené přesnídávky dostanou k citlivé skupině spotřebitelů, k malým dětem.Společnost Hamé nehodlá podle marketingové ředitelky Marcely Mitáčkové kauzu komentovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání