Jeho největší zálibou je cyklistika - Kožušník mimo jiné jel na první zasedání Evropského parlamentu z Prahy do Bruselu na kole! Čtěte, co dál prozradil.

VÍCE O KOŽUŠNÍKOVI ČTĚTE ZDE!

myslím si,že jste jeden z mála sympatických a chytrých osobností v české politice...obdivuji Vás že se nebojíte říct nahlas svůj názor a přijít do EP v dresu..abych to řekla po mym...prostě ste frajer.. (Helenna) 
Děkuji. Děkuji všem za zájem. Omlouvám se ostatním na které se nedostalo. Ale rád se s Vámi sejdu na Facebooku a pokud o to stojíte, tak mě můžete kontrolovat na www.twitter.com/kozusnik
A co dělá Vaše žena? děkuji (Vašek) 
Vyučuje na střední škole v Praze.
a má paroubek sexy mozek? (Vaše jméno) 
Nejříve musíte definovat co to je "sexy" Já třeba říkám, že beach tennis je sexy sport. A to by mi v tomto případě nesedělo.
popište výš ideální den a přibližte nám svůj uplně bežný den:) (jana) 
Vstanu mezi 5 a 5:30 zapnu píchačky na www.facebook.cz/kozusnik pokusím se napsat příspěvek na blog.aktualne.cz. Prečtu si poštu. Jdu se nasnídat s dětmi. Odvedu je do školky. Jdu do kanceláře. Vyřizuji korespondenci. Jdu na pracovní oběd. Mám schůzky. Večer volno nebo setkání s různými skupinami. (to když jsem v ČR) Když jsem v EP tak ráno musím vynechat děti, je to podobné, ale scházím se lidmi vrámci struktur EU.
Už zaplatila K.Neumannová Liberci dluhy za spackané mistrovství v lyžování ? (Vaše jméno) 
Nevím.
kolik máte dětí a čím vás dokážou spolehlivě rozesmát? (Vaše jméno) 
Dvě. Když se hádají česky a prokládají to španělštinou......
Dobrý den pane Kožušníku, blahopřeji vám ke zvolení europoslancem. Jak často jezdíte do Prahy? Máte radši Moravu nebo čechy? (Vaše jméno) 
Děkuji, to obrácené jezdím průměrně tři týdny do Bruselu a jeden do Štrasburku v měsíci. Tož jako rodilé Hanák toho času žijící v Praze s vazbou na Liberec Vám odpovím, že to tady mám rád.
Jaký je Váš postoj k držení a nošení střelných zbraní u občanů vlastnících zbrojní pas? (Václav) 
Nemyslím si, že bychom měli směřovat k modelu v USA....
Kdo Vám zasponzoroval předvolební kampaň ? (Vaše jméno) 
Edvard Kožušník a liberecká ODS
Jak můžete vydržet ve straně s takovými lidmi jako je Íčko, Richter nebo Venclík? (Vaše jméno) 
Cca 30 tisíc členů. Má dnes ODS. Dnes třeba v týdnu napsali, že mi pomáhá v kandidatuře na tenis ODSak. Přitom já když jsem se s ním se sešel poprvé, tak jsem ani netušil, že v ODS je. V každé velké straně si své spolustraníky nevybíráte. Můžete je maximálně porazit demokraticky ve volbach.
Vy nejste týmový hráč, ale sólista, který sice bude pobírat všechny požitky,ale vůbec se Vám to nelíbí, bohužel jako jedinec stejně nic nezmůžete.Myslím, že by to chtělo být pravdivý sám k sobě. (Lenka) 
Lenko a to jste četla kde? Zkuste si k tomu zjistit více informací. Zkuste se zeptat mých spolupracovníků.
myslíte si, že petra paroubková je sexy? (zbyhnev) 
To se musíte zeptat jejího mozku.
máte rád kopřivovou pizzu? (Vaše jméno) 
Ne
Proč tenisovou výchovu dětí musí zcela táhnout finančně a časově rodiče.To se nezmůžeme na tenisová střediska pro děti.  (Richard Plch) 
To je problém nejenom tenisu. Tady chybí jasné rozhodnutí, které sporty se budou podporovat. Země naší velikosti si nemůže dovolit podporovat všechny možné sporty.
kde vás můžeme potkat osobně - chodíte v praze na nějaké koncerty? jo a fandím vám ke zvolení do tenisového svazu. myslím, že jste člověk na správném místě. (pavel k.) 
Na www.twiter.com/kozusnik najdete co zrovna dělám. Na koncerty skoro nechodím. Děkuji za podporu s tenisem.
Edvarde, kouřil jste někdy jointa marihuany? Jaký na to máte názor? (Johny) 
V roce 1991 - bolela mě z toho hlava.
myslim, že se vám dá věřit. ale jste také zábavný? znáte nějaký vtip? nebo lépe - popište svůj největší trapas (Kamča) 
Kamčo: Baví se dva opilci v hospodě. Jeden říká: Hele když budeme moci jít, tak zůstanem. A když nebudeme moci jít, tak pudem.
kdy se přijdeš podivat na své staré rodiče, srabe? (máma) 
Až se vyčasí :-)
Dobrý den pane Kožušníku, náš kamarád Ing. Makrlík se s Vími vytahuje. Je pravda, že se znáte? Děkuji. Adéla. (Adéla) 
Tak já za poslední dva měsíce mluvil s hodně lidmi z tenisu (kolem 150) a s Petrem Makrlíkem jsem mluvil. Respetive, on hodně mluvil :-)
Myslím, že jste jako člen EP pro ČR k ničemu. (Vaše jméno) 
Ne
Nějaká dobrá muzika, kterou byste doporučil? Aspoň pát tipů, nemám co novýho poslouchat... (Vaše jméno) 
Já jsem pasivní konzument. Takže Vás zklamu. Mé jediné hodnocení je "líbí / nelíbí", ale ani třeba nevím, kdo to zpívá nebo hraje.
Jaký používáte šampon na Vaše krásné dlouhé vlasy? (Vaše jméno) 
Ten který mám po ruce....
ahoj Edo, spravujes jeste sici stroje?:-)) (Pepa) 
Naučil mě to můj děda, ještě před rokem devadesát. Sigrovku nebo Ladu bych zvládl, to se nezapomíná. Nové elektronické čínské šicí stroje ai už ne.
KDYŽ JE TA KRIZE TAK PROČ ZÁDNÉHO POSLANCE NENAPADNE ŽE SCHODY SE ZAMETAJÍ OD Z HORA. Tak by bylo logické si nejdříve ubrat mezi Vámi a né jen 4% ale aspon 40%. (jindra) 
Jindro, dobrý nápad.
Moc se mi líbí váš přístup k dětem a k vaší paní. S ohledem na otázky zde. Přeji vám mnoho zdaru jak v profesním, tak v osobním životě. Takových chlapů by mělo být víc. (Jana) 
Jano, děkuji.
Dobrý den..asi jste už určitě procestoval spoustu zemí..kde měli nejlepší jídlo,pití,ženy atd.?Která je Vaše vysněná nejoblíbenější zem v které byste chtěl bydlet a i narodit?fandím Vám a děkuji... (Lilian) 
Lilian, všude jsou lidi dobří a zlí. Všude jsou krásné ženy. Pravdou je, že nemusím japonskou kuchyni. Nemám vysněnou zem. Bydlel jsem v několika. Asi bych nechtěl bydlet mimo Evropu. Doma jsme ale u nás v ČR.
Kdo je vaším největším politickým vzorem?  (Vaše jméno) 
Snad bych možná řekl ideologickým vzorem: Michal Tošovský (bohužel zemřel v roce 2005)
Znám vás - ještě jako stewarda u španělských charterových aerolinek - jako mimořádně ambiciozního člověka, kterému vždy šlo jen o to, co z toho bude mít... Pro zisk jste udělal cokoliv. I do politiky jste vstoupil jen diky kontaktum Vaseho otce s topoloýánkem. Z toho hlediska rozumím vaši kariéře v EU - splňuje vše, po čem jste toužil (na víc, jako středoškolák jste stejně neměl)a neklade na vás žádné nároky, nemusíte mít žádné výsledky. Jen se bojím, aby vám to nezachutnalo a nechtěl jste pak vstoupit i do české politiky. Máte ještě takový záměr? (Jan Teplý) 
Jane Teplý, máte skoro ve všem pravdu. Svou pravdu, kterou Vám nevyvracím. Nemělo by to zřejmě cenu. Dovolím si poopravit jeden Váš lživý argument. Můj otec se nezná s Mirkem Topolánkem. A česká politika? Já ji dělám. ČR je součástí EU.
Dobrý den, připomínáte mi opáleného krotitele divokých koní z maďarské pusty.. Máte kořeny v této nádherné zemi? (Ellena) 
Elleno, děkuji. Ne nemám s maďarskem nic společného.
může být rozum a chtíč v opozici natrvalo? (Vaše jméno) 
Jak u koho.....
Chtěo jsme se zeptat na tři věci: pijete radši pivo nebo víno? máte radši obleky nebo sportovnější oblečení? Jaké hodinky nosíte? (Ivanka) 
Ivanko, víno. Obleky nemusím. Hodinky mi ukradli v roce 1999 a od té doby žádné nenosím.
v čem vidíte největší nebezpečí této země? (Vaše jméno) 
V apatii většiny ve věci veřejné. Potom zemi ovládne nebo zaprodá aktivní menšina.
Bylo obtížné dostat se do křesla EP? Jak to probíhá? (Magda D.) 
Nebylo. Chce to mít program a přesvědčit lidi aby Vás volili.
ahoj jaky to je být polancem na koli ((martina)) 
Martino, dobri (nevím jestli jsem ten dotaz úplně pochopil)
jak vnímáte spor topolánek versus klaus? kde je pravda? (Vaše jméno) 
Oni se míjejí. Je to škoda.
v čem vidíte hlavní smysl vaší práce? kolik vás osobně stála volební kampaň? (Vaše jméno) 
Hájit zájmy voličů. Fráze, ale jinak to říct neumím. Necelý milion Kč. Mimochodem ještě dnes Vám zašlu dárek z cesty na kole do EP (http://www.kozusnik.eu
jak to, že jste bydlel v bulharsku? (Vaše jméno) 
Proč bych tam nebydlel? Už od roku 1990 můžeme svobodně cestovat. To je mimochodem jedna z věcí, kterou na EU podporuji - volný pohyb osob.
Když Vás tak čtu, musím taky napsat, že chodíme do práce, dokonce oba s manželem a také se s dětmi loučíme. Takže tak...Akorát na ten sport nemáme tolik času. Takže tak.... (Lenka) 
Ale já neříkal, že na něj mám čas.....
Pane Kožušníku fandím Vám, jak to vypadá se zrušením televizních poplatků, proti kterým jste tak usilovně bojoval? (Vaše jméno) 
V senátu to socialisté, komuniste, a TOP09 shodili ze stolu. V únoru, představím další iniciativu, tentokrát v Poslanecké sněmovně.
proč si myslíte, že by byl přemysl sobotka dobrým prezidentem? (Vaše jméno) 
Drží slovo. Je jedním z politiků 90 let, který neztratil tvář. Hájí a prosazuje stejné hodnoty. V zahraničí je vnímán jako osobnost.
jakou máte velikost bot?:-) (Dvořka) 
45 nebo 46
s kým z českých kolegů europoslanců se nemůžete vystát? (Vaše jméno) 
Ja jsem obecně komunikativní člověk a pozitivně naladěn. Je nás 22 a se všemi vycházím lidsky dobře.
Myslíte si, že roznášení kávy na palubě letadla (letuška - vaše původní povolání) je dostatečná kvalifikace k tomu být europoslancem a hájit zájmy ČR v evropském parlamentu? (honza) 
Honzo jasně, minimálně hájím zájmy letušek. Ať máte jakoukoliv kvalifikaci, tak se můžete nechat zvolit. Je svým způsobem nejjednodušší výběrové řízení. Stačí splnit věkou hranici.
Dobry den, jakou reci mluvite doma a umi vase deti cesky? (Nikola) 
Já s manželkou espaňol: Než jsem se před lety naučil španělštinu, tak jsme se bavili německy. S dětmi se bavím česky ona španělsky.
Do Bruselu létáte, jezdíte autem nebo na kole? (Vaše jméno) 
To je nejčastější dotaz, který dostávám. Hádejte? :-)
kde bydlí vaše rodina? jak snáší vaši nepřítomnost? (Vaše jméno) 
Bydlíme v Praze, hodně času trávím také v Liberci. "Tati proč musíš zase pryč?" To je otázka mých děti. Takže tak....
dobrý den pane poslanče..:)zajímalo by mě jak jste reagoval na to,když Vás jeden Španělský časopis označil jako nejhezčího muže Evropského parlamentu?Lichotí Vám to..?předem děkuji za odpověď. (Helča) 
Já se dozvěděl od sestry mé ženy. Takže jsem to doma musel vysvětlovat :-)Nehovoří to vůbec o mé práci v EP.
neměl byste být spíše zelený, když tak rád jezdíte na kole? (Vaše jméno) 
Myslíte jako předseda Zelených, který se vozil svého času jako ministr limuzínou a z ní vytahoval pro kamery kolo?
odkud pocházíte a co dělají vaši rodiče? (Vaše jméno) 
Su z Olomoca....Rodiče nejsou veřejně činní.
jak jste poznal svou španělskou manželku? je lepší slavia nebo fc barcelona? (Vaše jméno) 
V letadle. Přesto, že bydlím na Praze 4 skoro vedle Slávie, tak FCB.
Jak chápete termín trvale udržitelný rozvoj? Existuje globální oteplování? (Vaše jméno) 
Trvale udžitelný rozvoj je něco jako lepší regulace. Tu například zelení chápou jako "více regulace" a já jako "méně regulace" Je to termín, který vyhovuje všem (politicky korektní) ale sám o sobě nic neřeší. Globální oteplování? Nevím Venku je mínus sedum.
dáte mi své telefonní číslo? šel byste na večeři? (Evička) 
Nemám problém dát telefonní číslo. Mobil nadete na http://www.kozusnik.eu Z večeře se ale omluvím, má žena má přednost.
Pane kožušníku, musím uznat, že jste frajer. Vypadáta mladší a sjte sexy. Nechtěl byste jít na rande se zralou paní? (Paní Renata) 
Renato zklamu Vás. Jsem ženatý. Na Facebooku se můžeteme stát přáteli :-)
seřadte sporty podle obliby - máte fakt nejradši tenis? (šakal) 
Sport, sport, sport a sport. Zavisí na počasí na možnostech. Na čase k dispozici.
jaký máte vztah s panem prezidentem klausem? chodíte spolu na tenis? (milan) 
Myslíte to "Výborně prezidente, nádherný forhend." :-) Ne, nikdy jsem s ním nehrál. Hrál jsem ale několikrát s budoucím presidentem. Alespoň bych to jemu a všem nám přál. Myslím tím Přemysla Sobotku. Ten ty komentáře nepotřebuje.
Můžete nám ctenářům, přiblížit, jak jste se potkal s vaší paní? Jak jste se seznámil s vasi manzelkou? (Karla) 
Karlo odpovím šovinisticky, ale pravdivě. Díval jsem se jí na zadek ve letadle mezi Prahou a Mallorkou :-)
Váš oblíbený film? (Vaše jméno) 
PulpFiction, všechno s Burianem, Gladiátor.....
Co považujete za největší úpolitický úspěch, kterého jste v evropském parlamentu dosáhl? tedy kromě toho, že jste nejkrásnější:-))) o vaší práci v bruselu se toho moc neví, kde je chyba? nepíše se o tom, nebo tam nic neděláte? (Vaše jméno) 
Když si člověk přečte BLESK, tak zjistí, že poslanci obecně nic nedělají a berou hromady peněz. Mé výsledky budou reálně vidět nejříve za 3-4 roky. Tak dlouho trvá než se některé směrnice implementují v celé EU. Jinak jsem hrdý na iniciativu eStat.cz, kterou vedu a ta se věnuje boji proti byrokracii.
nic mi do toho není a jste mi velice sympatický, ale chtěla bych vá položit jednu otázku: jak vysoké jsou vaše úspory a na kolik si jako eu poslanec přijdete? díky a moc zdravím! (simona) 
Uspory téměř žádné, hodně mě stála internetová kampaň (taky na Facebooku). Můj plat je kolem 7 tis. EUR hrubého.
komu fandíte ve fotbale? (jarda) 
Jardo, asi Vas zklamu. Mám to v rodině. Real Madrid.
jaké máte vzdělání? (Vaše jméno) 
3 nedostudované vysoké školy. Vždycky jsem utekl do práce. (Politikem jsem něco přes rok) Po všech těch kauzách s plzeňskou fakultou jsem vlastně rád, že jsem nějak zázračně rychle nedostudoval.
Kde jste se naučil Bulharsky? (Jana) 
V Bulharsku. V roce 1996 jsem tam bydlel. (Az živjach v 1996 v Blgariata) Nemají tady v Blesku bulharskou klavesnici.
Pane Kožušníku, kdy se necháte ostříhat? Ale je pravda, že takhle vypadáte mladší :-)) Good luck! (Václav) 
Václave, já se stříhám každý měsíc. Takže jsem už starý ? :-)
jaké máte auto? (Vaše jméno) 
5 let nový VW Touran (najeto 120) Mám ho hlavně kvůli prckům...
Co chcete přinést českému tenisu? Co vytýkáte Kaderkovi, současnému šéfovi českého tenisu? Děkuji. (Kombi) 
Více peněz pro regiony, transparentní financování, větší vážnost s ohledem na tradice tohoto krásného sportu a v nesposlední řadě servis pro české fanoušky a příznivce. Kaderku neznám. Poprosil jsem ho schůzku a zatím mi asi neodpověděl.
Pane Kožušníku, jste můj politiký oblíbenec:-) Chtěla jsem se zeptat, jaký máte vztah k sexu? (Terezka) 
Terezko, mám ho rád. A Vy?
Pane poslanče a jak to v takovem babylonu jako je europarlament vypadá s mezilidskými vztahy. Vznikly tam třeba nějaké mezinárodní manželství? (Vašek Vydra) 
Vašku, zcela určitě. Statistiku nemám. Ale pravdou je, že je tam velký výběr u každého pohlaví. Myslím si, že třeba Petra Paroubková by si ve své věkové a váhové kategorii vybrala lépe.
Jdou po Vás asistentky. Znáte případ, že by některá ulovila poslance? (Helena) 
V každé práci se generují i jiné než pracovní vztahy. Je to normální. Já dokonce poznal ve svém minulém povolání svou ženu. Takže já už mám v tomto směru splněno :-)
Dobrý den, jsem vaše velká fanynka. jaké další sporty kromě tenisu provozujete? (Jana) 
Děkuji, jsem ze sportovní rodiny. Hlavně má maminka nás vedla ke sportování. Nedokázal bych bez sportu fungovat. V posledních letech hraji plážový tenis.
Dobrý den, proč jste se nechal navolit do Evropského parlamentu, když jste k její činnosti tak velmi kritický.Do dnešního dne jsem o Vás neslyšela ani o Vaší práci. (Lenka) 
Nejsem destrukčně kritický, jen ukazuji na věci které jsou dle mého názoru problematické hlavně směrem k našim národním zájmům. Pokud se chcete podívat opravdu co dělám, můžete se zaregistrovat na stránkách http://www.kozusnik.eu Všem zaregistrovaným, také pošlu dárek.
Za kterou stranu jste se dostal do EP? Takto oblečený do parlamentu ať chodí poslanci za zelené a ne konzervativní poslanci ODS. Vzhledem k tomu, že reprezentujete ČR a občany České republiky měl byste se začít chovat a přestat nás ponižovat, tak jak to udělal Černý- Vondra s Entropu. Je pravdou, že je vaší manželkou Španělka - že by to byla náhoda (španělský list)? (Honza) 
Jsem v EP (Evropský parlament) za ODS. Slíbil jsem u nás v ČR, že tam dojedu na kole. Myslím si, že plněním slibu člověk nikoho neponižuje. Ostatní kolegové z jiných zemí to vzali pozitivně. Ano má paní je původem z Madridu.
Jaké máte kolo? (Jarda) 
Dobré poledne. Někteří redaktoři z Blesku už jsou po obědě. Já abych Vás stihl, tak jsem dnes oběd vynechal. Mám kolo značky Author.