První cenou pro vítěze ale nebude tágo, jak to bylo v obci zvykem po dlouhé roky, ale krásná žena! Chlapi se už teď do turnaje hlásí hromadně!

Soutěž vymyslel Ferdinand Gereg (44), který si jedinou hospodu ve vesnici s 653 obyvateli pronajímá. „Přemýšlel jsem, co by mohlo být první cenou. Chtěl jsem, aby to bylo něco, co na Slovensku ještě nebylo. A tak mě napadlo tohle,“ směje se hospodský. Zároveň přiznává, že vůbec nebylo lehké najít dívku, která by se nechala zlákat.

To je ona. Krásná slečna bude první cenou.
Autor: anc

„Děvčata by i chtěla, ale když jsem řekl, že je nutné přijít před finále na turnaj, kde ji předám vítězi, tak odmítla,“ říká Gereg. Nakonec sehnal jednu dívku z privátu ve Středoslovenském kraji. „Je to opravdu krásná dívka,“ těší se Ferdinand. Vítěz turnaje ji bude mít k dispozici na jednu hodinu. „Může si s ní dělat co chce. Je už jen na něm, jestli si s ní bude jenom povídat, nebo se s ní někam vytratí. Může ji případně někomu na tu hodinu darovat nebo prodat,“ uvedl Gereg, který je připraven i na možnost, že turnaj vyhraje žena. „Když ji nebude chtít, může ji dát manželovi nebo příteli,“ směje se hospodský.