Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Myslivec zastřelil služebního psa za 100 000!

Zoufalství! Helena Hanáčková nechce uvěřit, že Baxe mohl někdo zastřelit.
Zoufalství! Helena Hanáčková nechce uvěřit, že Baxe mohl někdo zastřelit.  (Autor: Foto Blesk Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
9. prosince 2009
12:13

Myslivec v lese na Jihlavsku zastřelil německého ovčáka. Nebyl to nějaký neposlušný zaběhlý vlčák, ale špičkový armádní stopař! Znalec odhadl nimrodův smrtící výstřel na téměř sto tisíc!

Majitelka psa pláče a tvrdí, že Bax byl od ní nanejvýš 10 metrů. Myslivec prohlásil, že na něj pes útočil.

Iva Hanáčková si v pondělí odpoledne vyšla se svým psem a psem svého syna na vycházku. „Syn je na vojenské misi v Afghánistánu a nechal mi tu svého Baxe. Šli jsme po louce k lesu, Bax zaběhl na okraj lesa, nebyl ode mne dál než na 10 metrů, když zazněl první výstřel,“ popsala tragédii Hanáčková.

Pak zazněl druhý výstřel a hned nato zaúpění psa. „Věděla jsem, že je zle,“ vzpomínala žena. Ta okamžitě vyrazila za bědujícím zvířetem. Jeho život vzápětí ukončil třetí ohlušující výstřel.

„Bránil jsem se! Byl jsem na odpolední šoulačce, když můj pes nečekaně uskočil stranou a já spatřil, jak se na mě žene velký pes,“ líčil situaci nimrod František Med ze Stříteže. Myslivec Blesku potvrdil, že dobře ví, že na služební plemeno psů mu zákon nedovoluje střílet. „Ale kdybych nestřílel, pokousal by mě. Vše jsem oznámil policii,“ zní verze myslivce Meda.

Nimrod František Med tvrdí, že na něj Bax útočil a proto ho musel zastřelit. Nimrod František Med tvrdí, že na něj Bax útočil a proto ho musel zastřelit. | Foto Blesk Jiří Čada

Manželka majitele Helena Hanáčková nemohla pro pláč ani mluvit. Její tchyně se zhrozila, když slyšela, co říkal myslivec. „Bax by nikomu neublížil. Poslouchal na slovo. Já nedostala šanci ho ani přivolat,“ zoufala si Iva Hanáčková.

Dvouletý vlčák Bax Bona Bohemia byl cvičen pro armádu. „Zvládl nejvyšší výcvikové zkoušky, byl to vynikající stopař. Jeho cena se pohybovala od sedmdesáti do sto tisíc korun,“ řekl kynolog Mirek Fiantok, který s Baxem skládal zkoušky.

„Policisté prověřují, zda myslivec, když zastřelil psa, spáchal trestný čin, nebo přestupek,“ podotkla stručně mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

54321 ( 12. srpna 2016 05:06 )

Mno je to zcela jednoduché ! pokud najký potimy myslive vystřelí po psu co je od pana 10 metru , tak by mněl pan toho automaticky střílet po myslivcí ! a proč ? jak muže majitel psa vědět že debil myslivec stříli po psu a ne po něm že jo ! no mi najkž myslivecký debil zastřelit psa , tak to je jeho poslední čín v životě ! a klidně by mohl kecat co by chtěl stejně by mu to nepomlo ! buhužel co tady hodně lidi píše o myslivcích je pravda ! 95 procent znich jsou tupé poloimbecilní hovada které si lečí komplexy a to ža ho maji malinkého ! osobně znám pár myslivcu a mužu zcela určítě říci že jim zbran do ruky nepatří !!! chlastají jsou agresivní ! a IQ tykve jinak se to říci nedá !!! a co se týká honu a podobných akci ! tak se tam chlastá a střílí o život a kde je naše police ? nikde ! pak to končí zastřeli kolegu myslivce a podobně ! osobně bych byl pro aby se myslivcum omezili použítí zbraní ! a také okamžité odebraní zbraně a ZP pokud se někde napije !!! a ani by nemsuel mít zbran u sebe kdyby se napil ! piješ alkohol ? ano nemáš narok na zbran a zp a tečka ! to samé pokud se někdě dany myslivec projeví agresivně atd !!! jen dofám že majitel toho chudák psa zažaluje toho debila o nahradu škody ! a doufám že to nenechá vyšumnět ! pokud neuspěje u soudu jsou tu i vychodní spoluobčané kteří si radí přividělaji omlouvám se ale jak čtu takový článek tak zuřím !

katulinka1992 ( 4. října 2012 15:57 )

Znam mnoho myslivců a zvířata střílej s radostí dělá jim to dobře a za to bych zastřelila já je. Mělo by se stim něco dělat v tom lese choděj i lidi a oni si tam střílej jak si zachtěj. Myslivci jsou opravdu hajzlové myslej si že jim vše patří ti praví myslivci co jim záleželo na zvířatech ty už neexistujou

aschabad ( 23. dubna 2010 23:46 )

SOUHLASÍM!!! ZAKOMPLEXOVANÍ MAGOŘI V ZELENÝCH KAMIZOLKÁCH!!!

aschabad ( 23. dubna 2010 23:44 )

Naprosto souhlasím. Nedovedu nikdy pochopit, jak myslivci, kteří sami často mají psy, můžou něco takovýho udělat. I když je pravda, že myslivci se ani ke svým psům neumějí slušně chovat. Vím o čem mluvím. Psi myslivců bývají v blízkostí svých majitelů často ustrašení, přikrčení, což jen dokazuje, jak je snimi v mnoha případech zacházeno......

aschabad ( 23. dubna 2010 23:39 )

Naprostá většina myslivců jsou obyčejní bouchalové, kteří si léčí své komplexy střílením do psů, koček a hospodářských zvířat pro své zvrhlé potěšení. To je třeba vědět !!! Těch skutečně poctivých a slušných je naprosté minimum. Vím o čem mluvím, mám s nimi bohužel bohaté zkušenosti. Ze srdce přeju tomu myslivci co nejtvrdší trest. Je mi skutečně líto majitelky toho psa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání