Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrhlý otčím: Znásilnil jsem syna, přiznal a oběsil se

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: Michal Budík - 
2. prosince 2009
05:00

Bezmála rok znásilňoval muž teprve sedmiletého syna své partnerky! Dítě své trauma zakomponovalo do jím vyprávěné pohádky. Muž se po zatčení oběsil v cele. V dopise na rozloučenou se ke zvrhlostem přiznal.

Kriminalisté se chlapce rozhodli vyslýchat v prostředí, které je mu důvěrně známé a kde by se cítil v bezpečí. „Vyslýchali jsme ho přímo ve školce,“ řekl Blesku policista Vladimír Surovčík. Zvolená metoda přinesla kýžené ovoce. Chlapcovo svědectví bylo nezpochybnitelné. V té době už byl jeho trýznitel ve vazbě. „Když se dozvěděl o výslechu, spáchal sebevraždu. V dopise na rozloučenou se přiznal a omluvil,“ uvedl Vladimír Surovčík.

Pohlavním zneužíváním mladistvých se jihomoravští kriminalisté letos zabývali už 140krát. V dalších 64 případech se dospělí na dětech dopustili znásilnění a ve 40 případech byla forma dětského příkoří kvalifikována jako týrání svěřené osoby.

„Výslechy dětí jsou velmi náročné, jak po organizační, tak po psychické stránce,“ upozornil Vladimír Surovčík s tím, že kromě vyšetřovatelů by u nich neměl chybět ani státní zástupce, soudní znalec nebo psycholog. Dítě by se při nich navíc podle jeho slov mělo cítit maximálně bezpečně. Také proto si jihomoravští kriminalisté zařídili výslechovou místnost v Dětském domově Dagmar v brněnských Žabovřeskách. Na první pohled obyčejný pokoj s několika plyšáky je ve skutečnosti vybaven moderní monitorovací audio i video technikou.

aapricot89 ( 2. prosince 2009 23:34 )

aspon neco dobre! Skoda jenom, ze nez se obesil, mel jit delat na chvili mamku nadrzenym muklum ....

sakra ( 2. prosince 2009 11:22 )

A Ty jdi do háje. Doporučuj to své rodině a příbuzným.

denda04 ( 2. prosince 2009 07:48 )

SOUHLAS ,ale i tak je dobře ,že už nás nic nestojí

sissy ( 2. prosince 2009 07:09 )

Skoda ze se obesil, mel by byt zavrenej na cele s partickou podobne zalozanych lidi jako on a Ti by mu to melinechat znat kazdy den alespon 2x denne . . .Ja nikomu nic zleho nepreji, ale toto je neomluvitelne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání