Hosté se na večírku začali scházet po půl osmé. Dárky měli zakázáno nosit, místo toho byly na Admirálu nainstalovány dvě kasičky. „Před třemi roky jsem si zařizovala celou domácnost, tak opravdu nepotřebuji několik nových žehliček,“ řekla Blesku Svobodová.

Pozvaní se na mejdanu bavili u travesty show, která byla překvapením večera, desítku písniček zazpíval Michal David. Novomanželům Vendule a Patrikovi přišel k jejich sňatku popřát i premiér Jan Fischer. Ten ale s manželkou odcházel již po jedenácté večer. To se pomalu zvedala i většina hostů.

Fotogalerie
12 fotografií

Tvrdé jádro včetně novomanželů, kteří měli na botelu zamluvenou kajutu číslo 4, ale vydrželo až do rána a diskžokej Martin Hrdinka pouštěl jednu pecku za druhou. Hlasitost ovšem otočil příliš doprava. A ke smůle Svobodové na nábřeží u botelu v tu dobu zrovna policisté řešili případ opilce, který ohrožoval sám sebe i provoz a na dvouproudé silnici předváděl podivnou variaci na lambadu. Když opilce zpacifikovali, vyrazili směr Admiral.

Policisté se nejprve snažili Svobodové domluvit. Sotva ale odjeli, rachot se ozval znovu. Když muzika i vtipné Hrdinkovy průpovídky halasily ještě před druhou ranní, někdo z obyvatel přilehlých domů to nevydržel. Na zavolání policisté dorazili znovu a tentokrát už neodcházeli s prázdnou. Novomanželka musela sáhnout do peněženky. K celkovým výdajům za mejdan, které přesáhly sto tisíc korun, tak přibyla ještě tisícovka.