"I když se rodiče Martina smířili s tím, že život stráví na vozíku, doufali, že aspoň časem rozhýbá prsty na rukou, jak slibovali doktoři v Hradci Králové. Jenže na motolské spinální jednotce rehabilitační kliniky se dozvěděli, že to ochrnutí je vážnější. Pokud nedojde k neočekávanému převratnému pokroku v medicíně, Martin zůstane od krku dolů definitivně ochrnutý,“ řekla deníku Aha! blízká rodinná přítelkyně.

Po pražské nemocnice v Motole nechala Martina Zacha jeho rodina tajně převézt vrtulníkem. Převozbyl původně plánován na čtvrtek či pátek. Kvůli utajení se ale letělo pod rouškou noci již před středeční půlnocí.

Rodiče Martina Zacha se skrývají před zájmem médií i veřejnosti o jejich těžce zraněného syna. Informační embargo má tiskový mluvčí královéhradecké nemocnice, poskytovat zprávy nesmějí ani v Motole. Blesk přesto zjistil, že byl Martin převezen v noci ze středy na čtvrtek. Starají se o něj lékaři na oddělení ARO a aktuálně je jeho stav stabilizovaný.

Koncem minulého týdne se rodina s lékaři dohodla, že nechají Martina přesunout do Motola, protože právě tam pracuje specialista na poranění míchy. Domlouvají se také s nadací Prosaz zastoupenou Veronikou Žilkovou, jakým způsobem ve prospěch Martina uspořádat sbírku.

Rodina nemá zdaleka tolik prostředků, které by potřebovala. „Mají sice chalupu, ale bydlí v paneláku ve Vrchlabí, který rozhodně není bezbariérový. Maminka pracuje jako úřednice v Krkonošském národním parku, tatínek má firmičku na umělé zasněžování,“ řekl Blesku rodinný známý.