Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapeček s obrnou: Danovi (4) ukradli tříkolku

Daneček žije sám s maminkou. Že mu ukradli jeho oblíbenou tříkolku si kvůli postižení neuvědomuje.
Daneček žije sám s maminkou. Že mu ukradli jeho oblíbenou tříkolku si kvůli postižení neuvědomuje.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
10. srpna 2009
05:00

Kdo to mohl udělat vážně postiženému malému chlapci?! Zloděj ukradl Danovi (4) speciálně upravenou tříkolku. Zařízení sloužilo dítěti s povolenou pánví jako důležitá rehabilitační pomůcka.

Z kolárny zmizela jen pár dní poté, co se s maminkou přestěhoval do nového bezbariérového bytu. Policie ani po dvou týdnech neobjevila žádnou stopu.

„Když jsem se dívala na prázdné místo v kolárně, bylo mi, jako by mi někdo vytrhl kus srdce. Jsem věřící a tak jsem ještě doufala, že si ji třeba někdo půjčil. Ten, kdo ji vzal, si ji ale zřejmě vyhlédl pro své dítě. Odnesl i helmu,“ povzdechla si matka chlapce Galina Charčenko (35), která v Česku žije už dlouhá léta.

Speciální tříkolka vypadala atraktivně. Měla žlutou kostru, modrou sedačku a červený blatník Speciální tříkolka vypadala atraktivně. Měla žlutou kostru, modrou sedačku a červený blatník | Blesk - Vlaďka Hradská

Speciální tříkolka vypadala atraktivně. Měla žlutou kostru, modrou sedačku a červený blatník

Danečkovi věnuje veškerou péči, dochází s ním pravidelně na rehabilitace, navštěvuje specialisty. Jako samoživitelka střádá každou korunu, aby mu mohla dopřát nákladné pomůcky, masáže i lázně. Právě ukradená tříkolka pro ni představovala velkou pomoc. Nejenže si na ní chlapec posiloval svaly, ale jako mobilní vozítko mu mohla sloužit ještě několik let.

Na sídlišti, kam se s Danečkem přestěhovali, to není ojedinělý případ krádeže. Nejenže se tam ztrácejí věci lidem žijícím v bezbariérových bytech, ale i důchodcům. „Nemůžu pochopit, že lidé mohou okrást nemohoucí a slabé. Za zloděje tříkolky jsem se pomodlila, aby mu Bůh dal rozum a on si uvědomil, co hrozného udělal. Budu se snažit pořídit Danečkovi novou tříkolku, ale bylo by dobře, kdyby zloděje dopadli,“ dodala matka postiženého chlapce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání