Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Čtenáři Blesk.cz: Týrané pejsky zachráníme!

Takhle vyděšené jsou týrané dogy.
Takhle vyděšené jsou týrané dogy.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
6. srpna 2009
06:53

Odeberte tyrance i ostatní psy, ať z nich nejsou také jen chodící kostry! Tak bombardují redakci Blesk.cz čtenáři, kteří jsou zděšeni případem bezohledné majitelky 38 psů z Ostravy- Vítkovic. Na smrt vyhublým hafanům chtějí mnozí z nich dát nový domov.

Mezi čtenáři Blesk.cz, kteří se chtějí o týrané pejsky postarat, je i Libuše Talagová z Ostravy-Michálkovic. Sama má brazilskou filu a srnku. „Zemřela mi na stáří doga, pes Argoš. Ve formě měl 86 kilo, proto jsem šokována, že zubožené dogy mají jen 15 kilogramů,“ řekla Blesku. „Mám velkou zahradu a moc ráda se týrané dogy z útulku ujmu,“ podotkla Talagová.

Libuše Talagová se už nemůže dočkat s filou Sárou a srnkou Kačenkou nového čtyřnohého kamaráda Libuše Talagová se už nemůže dočkat s filou Sárou a srnkou Kačenkou nového čtyřnohého kamaráda | Ivana Žáková

„Volá hodně lidí, že si chtějí zvířata vzít. Ale dříve než za 15 dní to nepůjde. Psi jsou v karanténě a navíc jejich majitelce běží odvolací lhůta ohledně odebrání zvířat,“ řekl ředitel třebovického útulku Jaromír Somerlík. Předpokládá, že jí psi vráceni nebudou. „Veterinární správa ovšem musí také schválit, že psi jsou už v takovém zdravotním stavu, aby si je mohli noví majitelé vzít,“ dodal ředitel.

„Jsem naprosto otřesena. Ta ženská nemůže mít rozum v pořádku. Budu na veterinární správě apelovat na to, aby jí byli odebráni i ostatní pejsci,“ řekla Olga Abrahámová z Azylu týraných zvířat v Praze 9. Je rozhodnuta si pro zubožené psy přijet. Stejně jako Abrahámová také ostatní čtenáři žádají, aby se žena vzdala i ostatních zvířat. Majitelka psů Dana Záhorská má v bytě 2+1 ještě 27 psů, odebráno jí bylo jedenáct. „Případ sledujeme. Odebrali jsme nejvíce zubožené psy. Ostatní jsou pohublí, ale neviděli jsme na nich známky fyzického týrání,“ řekl ředitel Krajské veterinární správy v Ostravě Jaromír Polášek. Podle něj budou majitelku kontrolovat. „Když se podmínky v chovu nezlepší, budou jí odebráni. Opakované týrání je už důvodem,“ vysvětlil Polášek.

jsemmartina ( 10. srpna 2009 17:05 )

Souhlasím... ale to by někdo nesměl být líný zvednout tu ruku pro hlasování. Jen když bere peníze, utrpení zvířat je v Česku poslancům lhostejné. Hanba !

jsemmartina ( 10. srpna 2009 17:02 )

Nestačí chování té ženské, ještě jí odebrali jen pár psů ? Dokud je zvíře jen věc, jsme hodně pozadu a nejen v Evropě. Hanba !!!!!

ercasub ( 7. srpna 2009 08:13 )

NAPROSTO SOUHLASIM S POLLY80, PROSIM O OTISTENI TOHO PRISPEVKU,VLADA BY UZ KONECNE MELA NECO UDELAT!NEBAVI ME PORAD CIST A SLYSET JAK SE TYRAJI ZVIRATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLLY80 KRASNE NAPSANO,OPRAVDU BYS MELA POSLAT DOPIS VLADA,VICE LIDEM,SNAAAAD SI TO UVEDOMI?

anasyi ( 7. srpna 2009 03:11 )

bylo by dobre,aby sis precetl znova clanek,jsi trochu vedle,ta ,,vypasena pani,,je jina pani pejsku o ktere se stara,te zemrel Argosek.Asi ti neco nevyslo

seal ( 7. srpna 2009 01:23 )

Myslím, že zde je napsáno vše co si mnoho z nás ,, normálních" lidí myslí. Sama mám 2 psy a nedokážu si představit, že by se jim dělo něco podobného. Nechápu tu zrůdu, že má vůbec ještě tu drzost chtít ty chudáčky zpátky a jen dement by jí je dal. Doufám, že jí odeberou i zbylé péjsky dřív, než nějaký umře. Zajímalo by mě, jak by páni poslanci řešili tuto situsci, kdyby to co dělala ta zrůda někdo udělal jejich mazlíčkovi. To by se potom snad i začalo i něco dít. Bydlím kousek od Třebovického útulku a tak se vydám brzy podívat, jak se péjskům daří. Snad se dají s pomocí hodných lidí dopořádku, ale psí duše se léčí špatně. Když jsem to četla poprvé byla jsem rozhodnuta onu "chovatelku" navštívit osobně, ale nakonec jsem to zamítla, protože teď bych už pravděpodobně byla ve vazbě za těžké ublížení na zdraví ne-li vraždu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání