To vše ale naservírované v roztomilém a vtipném podání se spoustou vizuálních efektů. Alenka se po deseti letech opět propadá do králičí nory a vrací se do Říše divů...

371959:gallery:true:true

Pohádka, které Burton vdechl temný nádech, znovu ožívá. Žádnou sladkou adaptaci však rozhodně nečekejte! Burton opět sází především na příběh a vizuální efekty. „Nevím jestli jsem vůbec někdy viděl film o Alence, který by se mi líbil,“ vysvětluje, proč se pustil do adaptace příběhu holčičky, která následuje bílého králíka do jeho nory a ocitne se tak v krajině zázraků – v místě, kde nuda neexistuje a dobrodružství je na denním pořádku.

Fotogalerie
3 fotografie

Alence v Burtonově filmu je sedmnáct let, trpí ztrátou paměti a připadá si, že do tehdejší viktoriánské společnosti vůbec nezapadá. Poté, co se opět propadne králičí norou, poznává staré známé. A vlastně i sama sebe.

Film podle knihy Lewise Carrola je natočen technologií 3D. Speciální brýle tak umožní divákovi sledovat snímek trojrozměrně. Do kin bude uveden v březnu 2010. Jedná se o sedmou Burtonovu spolupráci s Deppem a šestou s jeho současnou manželkou Bonham Carter. S Deppem už Burton natočil mj. filmy Střihoruký Edward či Karlík a továrna na čokoládu.