Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

'Zabavil' církvi deset milionů, dostal sedm let

Bývalý zaměstnanec Českobratrské církve evangelické Vladimír Prokop
Bývalý zaměstnanec Českobratrské církve evangelické Vladimír Prokop  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
17. července 2009
12:13

Za zpronevěru deseti milionů korun Českobratrské církve evangelické má jít Vladimír Prokop na sedm let do věznice s ostrahou. Rozhodl o tom pražský městský soud s tím, že má také církvi zaplatit 3,6 milionu korun.

Zbytek u něho policie našla v hotovosti. Bývalý vedoucí ekonom církve podle žalobců neoprávněně převedl peníze z účtu organizace na tři jiná konta.

Rozsudek je nepravomocný a lze se proti němu odvolat. Prokop dostal již v minulosti za podvody pětiletý trest vězení, který si ovšem ještě nezačal odpykávat, a desetiletý zákaz činnosti v bankách.

Muž pracoval v hlavním centru církve v pražské Jungmannově ulici od srpna loňského roku. Peníze začal podle policie zpronevěřovat v polovině prosince a pokračoval v tom zhruba měsíc. V pátek 23. ledna prý ze zaměstnání bez vysvětlení odešel a od té doby po něm kriminalisté pátrali. Zadrželi ho až v polovině března. U sebe měl podle policie přes šest milionů korun, zbytek prý utratil.

kukuku ( 17. července 2009 14:31 )

Klaus zvolený prezidentem, Čunek s Topolánkem domluvení na stovkách miliard ze státní kasy pro černo***níky. Pak do toho vleze jeden Tlustý a je po vládě i miliardách. Když kostelníkům ekonom jenom tak halabala pustí 10 milionů z církevního do svého, tak to znamená zároveň: a) o nějaké lepší morálce se u věřících nedá mluvit b) církev nemá co hospodařit s velkými majetky a ani to neumí c) církev stovky miliard nepotřebuje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání