"Bojovala o život," vypráví o své snoubence O'Neal. Ve čtvrtek marný boj s rakovinou pro Farrah skončil.

Byli spolu od roku 1982. Nikdy se nevzali. Zlom nastal až ve chvíli, kdy O'Neal požádal Fawcett o ruku na smrtelné posteli. A ona, po tolika letech čekání, řekla konečně ano. "Jsem šťastná a připravená," byla jedna z posledních vět, které O'Nealovi řekla. Později už byla natolik slabá, že nemohla ani mluvit. I přesto, že některá média spekulovala o tom, zdali se pár nakonec vzal, svatbu už bohužel dvojice nestihla. Ve čtvrtek je rozdělila smrt.

"Věděla, že se blíží konec. Definitivní," řekl zlomený herec, který ještě nedávno prohlásil, že život bez Fawcett si nedokáže představit.

Fotogalerie
4 fotografie

V posledních hodinách stála u lůžka herečky rodina i její dlouholetý přítel O'Neal. Do poslední chvíle ji držel za ruku. Jediný, kdo chyběl, byl syn Redmond (24), který je v současné době ve vězení kvůli držení a užívání drog. Se svojí matkou se už rozloučit nestačil. Fawcett byla v kritickém stavu hospitalizována a dostala poslední pomazání. Několik hodin poté zemřela.

Zpráva, že onemocněla rakovinou, vzbudila v Americe vlnu sympatií k ní. V roce 2007 herečka oznámila, že nemoc překonala, ale letos se její stav začal znovu zhoršovat.