Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Takhle vypadá příprava na Miss zlatého moku!

Miss zlatého moku ČR musí umět dokonale natočit půllitr piva. Jedna z deseti finalistek Monika Kobzová (18) z Písařova je jediná ze severní Moravy a soutěží v barvách hanušovického pivovaru.
Miss zlatého moku ČR musí umět dokonale natočit půllitr piva. Jedna z deseti finalistek Monika Kobzová (18) z Písařova je jediná ze severní Moravy a soutěží v barvách hanušovického pivovaru.  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink - 
13. června 2009
05:00

Zodpovědně jde za svým cílem stát se Miss zlatého moku ČR studentka propagační grafiky Monika Kobzová (18) z Písařova. Jako jedna z deseti finalistek ryze české soutěže pilně trénuje všechny náročné pivařské disciplíny.

„Základ všeho je umět natočit půllitr. Ale v tom já si jen zlepšuju praxi, protože ráda brigádničím v hospodách. Navíc, točit pivo umí u nás v horách každé děcko,“ konstatovala půvabná černovláska.

Ani roznášení piva jí díky praxi nedělá problém. „Je to naše pivní víla,“ tvrdí o ní štamgasti v hospůdkách, kde Monika brigádničí. Natrénovat však ještě musí degustaci, což by prý ale také neměl být problém.

Monika Kobzová se do finále probojovala z 220 uchazeček. Je jediná, kdo reprezentuje pivovarnictví severní a střední Moravy. Desítku finalistek čeká nejprve prázdninové soustředění na Mallorce a potom volba české pivní miss v září v Žatci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi