Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Teroristé na palubě Airbusu AF447?

Letadlo letící bouřkou - ilustrační grafika
Letadlo letící bouřkou - ilustrační grafika  (Autor: Grafika - Blesk.cz)
Autor: val, INT - 
10. června 2009
15:52

Na seznamu pasažérů letu AF447 z Rio de Janeira do Paříže, který nikdy nedosáhl svého cíle, zničil 228 životů a zřítil se do Atlantiku, jsou dvě podezřelé osoby spojované s islámským terorismem.

Francouzská zpravodajská služba podrobně prozkoumala jednotlivé cestující, kteří se stali obětí katastrofy a dospěla k závěru, že dva muži jsou na seznamu vysoce nebezpečných radikálních muslimů, považovaných za hrozbu pro celou Francii.

Osudný let AF 447: Rodina, která tušila katastrofu. Čtěte ZDE.

Nejmenovaný zdroj pracující pro francouzské bezpečnostní složky uvedl, že tito muži byli velmi významní.

Čtyři dny před tragickou událostí byla letecká společnost Air France varována před bombovým útokem. Teroristický útok tedy nebyl vyloučen, ale vyšetřovatelé věří více v selhání samotného řídícího systému letadla.

Agenti se nyní pokouší kontaktovat rodinné příslušníky a zjistit více informací o podezřelých.

V posledních měsících byla Francie již několikrát varována před skupinami islámských teroristů a to především ve chvíli, kdy francouzští vojáci byli posláni bojovat do Afganistánu.

Šéfové bezpečnostních složek se od počátku obávají a nevylučují, že se opakovala podobná situace jako ta, která se odehrála 11. září v roce 2001 v USA.

anka ( 10. června 2009 22:32 )

nejenom ve Francii....a v tomto ohledu tveho myselni....uz je jaksi pozde....v 2025 ma byt polovina volicu evropy muslimskeho vyznani......No...vzdyt se podivejme, co dosahli lidi za Rima....a jak to vypadalo 800 let po padu Rima.... Vim, ze napriklad v America, at si obcan nebo ne....pokud si na tom liste, tak te do letadla zkratka nepusti.......

anka ( 10. června 2009 21:08 )

nejde ani tak o to, jestli oni meli nejakou pricinu na nehode ci ne....fakt je ten, jestli jsou na liste jako 2 nebezpecni radikalove......tak co delali na letadle? Jaktoze tam byli vpusteni? Navic kdyz 4 dny predtim bylo fr. aerolinkam vyhrozovano.....???

lo2f ( 10. června 2009 21:02 )

Může jim stačit, že to viděl Aláh a že splnili úkol pro svého šéfa

lo2f ( 10. června 2009 21:00 )

Kontroly na letišti jsou na h. V příručním zavazadle jsem měl foťák a objektivy. Jenom to projelo rentgenem ani se nepodívali dovnitř. Klidně mohl být jeden objektiv naplněný trhavinou. Ani nevím jak kontrolují velká zavazadla...

janeck ( 10. června 2009 17:15 )

myslím, že to není styl islámských teroristů, alespoň samotné provedení, ke kterému se nikdo nepřihlásil, popírá logiku terorismu. Terorismus má znamenat hrozbu, která v tomto případě není jasně prokazatelná a klidně, pokud se nenajdou pádné důkazy nebo se skutečně někdo nepřihlásí, může být považována za nehodu. Islámští teroristé jsou navíc známí tím, že se velmi rádi hlásí k tak "zdařilým" činům, jako je potopení letadla s 228 osobami na palubě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání