Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trosky vytažené z Atlantiku nejsou z letadla Air France!

Autor: ČTK, šim, INT - 
5. června 2009
18:47

AKTUALIZOVÁNO - FOTOGALERIE: Trosky, které brazilští záchranáři ve čtvrtek odpoledne vytáhli z Atlantiku, nepochází ze zříceného letadla francouzské společnosti Air France. Do oblasti míří francouzská jaderná ponorka. Má pomoci s prohledáváním mořského dna.

S odvoláním na činitele brazilského letectva o tom v pátek na svých stránkách informovala BBC. Generál Ramon Borges Cardoso popřel dřívější zprávy o tom, že trosky jsou z Airbusu A330, když řekl, že "zatím nebyl nalezen žádný materiál z letadla". Záchranáři ve čtvrtek z vod oceánu vytáhli dřevěnou nákladní paletu, o které se domnívali, že pochází z letadla francouzské společnosti. To však na palubě žádné takové palety nemělo.

ČTĚTE TAKÉ:

Letadlo s průzkumníky: Kdy najdou první mrtvá těla? Trosky už mají..

Poslední minuty letadla z Ria

Osudy pasažérů letu 447: Letenka smrti za odměnu

Čtvrteční zprávy však hovořily o nálezu sedačky, kovového plátu a nafouknuté záchranné vesty. O paletě s nákladem se vyšetřovatelé nezmiňovali.

ZÁHADNÁ SKVRNA: Z LODI, NEBO Z LETADLA?
Podle Cardosa je ale pravděpodobné, že pohonné látky objevené na hladině moře pocházely z letadla, protože lodě takový typ paliva nepoužívají. Dále však dodal, že tvar skvrny, jak byla na hladině Atlantiku vyfotografována, naopak úniku paliva z lodi odpovídá. Proti hovoří také hlasy některých expertů. Podle nich by se při roztržení letadla ve vzduchu, jak předpokládá jedna z hypotéz, podobná skvrna na hladině určitě nevytvořila.

ZATÍM ŽÁDNÁ TĚLA
Pátrání po částech letadla a tělech pasažérů prý bude pokračovat, ale dost možná ho ztíží špatné počasí, které se v pátek očekává.

"Přestože se nejedná o trosky airbusu, je jisté, že let 447 z Ria de Janeira do Paříže nikde nepřistál. Naděje, že někdo z jeho pasažérů přežil, je mizivá," řekl mluvčí francouzského týmu, který se stará o pozůstalé. Ti stále pobývají v hotelu nedaleko pařížského letiště Charlese de Gaullea.

Oblast vzdálenou asi 1100 kilometrů severovýchodně od brazilských břehů zatím prohledávají lodě brazilského námořnictva. Tři další by spolu s francouzskou lodí vybavenou malými ponorkami měly dorazit během několika příštích dní. Francie nově do oblasti vyslala také jadernou ponorku, která by s prohledáváním oceánského dna měla pomoci.

Airbus 330 s 216 cestujícími a 12 členy posádky vyletěl v neděli z Ria de Janeiro a v pondělí byl očekáván v Paříži. Z radarů zmizel v pondělních časných ranních hodinách, když se zřítil do Atlantiku.

alena56 ( 6. června 2009 16:06 )

Já bych jim to také přála,také jsem letěla.....

alena56 ( 6. června 2009 16:00 )

O tomto jsem psala a vám se to líbí...------

alena56 ( 6. června 2009 15:55 )

Přesně..jako vždy,,,,ZÁHADA..toto se stalo a to musíte přijmout,...takhle nám to vštěpovali před rokem 89 a pořád nevidím změnu..zůstali jim bufety a nic nám neřeknou ..záhada jako UFO..Divím se, že jsem byla volit

drobek ( 5. června 2009 16:13 )

To připomíná českou klausovou privatizaci,taky mizel majetek za miliardy beze stopy.

vladkovafanynka ( 5. června 2009 13:50 )

díry v prostoru skutečně existují, nemluvě o jiných dimenzích. Takže i tahle možnost tu je.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání