Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Revizor mě zmlátil, tvrdí invalida

Invalida Georgij Alanija (47) s dcerou Káťou (21). Tvrdí, že ho napadli revizoři, když chtěl vidět jejich průkaz.
Invalida Georgij Alanija (47) s dcerou Káťou (21). Tvrdí, že ho napadli revizoři, když chtěl vidět jejich průkaz.  (Autor: autor)
Autor: Zbyněk Schnapka, pes - 
4. června 2009
05:00

Revizor zbil invalidu. Toto udání teď prověřuje policie v Plzni. A bude muset rozlousknout zapeklitý oříšek. Oběť totiž říká, že revizor ji dvakrát srazil k zemi. Nadřízený revizora ovšem tvrdí, že obětí útoku byl jeho zaměstnanec. Policisté nicméně mimo záznam potvrzují, že poslední dobou řeší víc stížností na revizory než na agresivní černé pasažéry.

Vše začalo v trolejbusu číslo 12. Dva revizoři tam chytili studentku Káťu (21). „Dělala jsem maturitu. Celý týden před zkouškou jsem se doma učila. Neuvědomila jsem si, že mám propadlou tramvajenku. Revizor chtěl po mě 600 Kč bez bločku hned, nebo pak 1000 Kč,“ popsala dívka.

Neměla u sebe peníze a revizor ji proto doprovodil k obchodu jejího otce Georgije Alaniji (47).
„Když jsem tomu chlápkovi platil pokutu, požádal jsem ho, ať mi ukáže legitimaci. Chtěl jsem se ujistit, že je to opravdový revizor a ne nějaký podvodník,“ líčí začátek konfliktu Alanija.

Podle něj revizor tvrdil, že nic ukazovat nemusí. „Dceři jsem řekl, že je to divné a ať volá policii. On něco vytáhl a mávnul mi s tím před nosem,“ říká Alanija. „Najednou přiběhl ten druhý revizor. Tátu praštil a ten spadl na zem. Ležel tam, vyhrnul si nohavici a ukazoval mu, že má protézu. Chtěl, aby ho nechal,“ popisuje útok dcera obchodníka.

Alanija chtěl revizory zadržet, aby vše vyřešila policie. „Najednou jsem dostal ránu do hrudníku a opět jsem sletěl na zem. Já po něm sáhl a roztrhl mu košili. Pak oba ti chlápci utekli,“ dodal Alanija.

Vedení plzeňského Dopravního podniku věří verzi, kterou podali revizoři. „Pan Alanija našeho revizora napadl zezadu a poškodil mu oděv. Jednal agresivně i na verbální úrovni komunikace. Zřejmě tak své problémy občas řeší. Tak alespoň lze usuzovat ze zprostředkovaných informací,“ sdělil Blesku ekonomický ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Miroslav Kočica. Případem by se zabýval, jen pokud policie prokáže vinu revizorů.

kubulas ( 13. října 2010 14:03 )

Vaši zkušenost vám věřím, jelikož mě vyhrožovali taky, že mě zmlátí, jestli prý nezavřu hubu. Dokonce jsem viděl, jak ten samej revizor mlátí nějakýho kluka na zastávce tramvaje. Oba případy dělal tlustej padesátník. Bylo by dobrý. kdyby postižený lidi napsali svůj příběh a podali jsme hromadnou žalobu, popřípadě vyjednali mediální "reklamu". Nebydlím teď v Plzni, ale dokážu lecos zorganizovat.Pište na jakoubekzplzne@seznam.cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání