Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na palubě letadla smrti byli šéfové Michelinu i potomek císaře

Ilustrační foto Airbusu A330, který včera zmizel nad Atlantikem. Tyto letouny jsou jedny z nejspolehlivějších. V případě jejich havárie bývá příčinou obvykle chyba pilota.
Ilustrační foto Airbusu A330, který včera zmizel nad Atlantikem. Tyto letouny jsou jedny z nejspolehlivějších. V případě jejich havárie bývá příčinou obvykle chyba pilota.  (Autor: Ilustrační foto: Reuters)
Autor: brum - 
2. června 2009
14:15

Pondělní zmizení letadla Air France směřujícího z Rio de Janeira do Paříže bude mít velký dopad na fungování několika světových firem. Mezi cestujícími bylo například několik vysoce postavených představitelů firmy Michelin.

Na palubě byl i prezident metalurgické společnosti ThyssenKrupp CSA Erich Heine či několik brazilských veřejných činitelů. Další z předpokládaných obětí je také 26letý princ Pedro Luis de Orleans e Bragança, potomek posledního brazilského císaře Pedra II.

Jak informoval server iHNed společnost Michelin ztratila v airbusu tři vedoucí představitele - prezidenta pro Jižní Ameriku Luize Anastacia, šéfa IT pro tento region Antonia Gueirose a Francouzku Christine Pieraerts. Všichni letadlem cestovali z pracovních důvodů.

"Zajímáme se o rodiny našich zaměstnanců, kontaktovali jsme je a snažíme se je podpořit," řekl už v pondělí mluvčí Michelinu.

Podle iHNedu reagovala na událost také burza. Nejen letecká společnost Air France-KLM, ale i banka BNP-Parisbas zaznamenala pokles akcií, když se rozšířily zprávy, že na palubě zmizelého airbusu byli vysoce postavení představitelé. Banka zprávy později dementovala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání