Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Amatérská Ralley Posázaví skončila smrtí řidiče

Autor: red - 
30. května 2009
13:26

AKTUALIZUJEME: Při první rychlostní zkoušce amatérské Ralley Posázaví řidič jednoho soutěžního vozu. Jeho spolujezdec je těžce zraněný. Soutěž byla okamžitě po nehodě zrušena.

Blesk.cz o tom informoval ředitel závodu Zdeněk Secký. „Je to velice smutná událost. Závod jsme okamžitě ukončili,“ řekl Blesk.cz Secký a dodal: „Podle prvotních informací šlo o jezdeckou chybu.“

Nehoda se stala krátce po zahájení soutěže na zpomalovacím retardéru. Podle informací pořadatelů startoval vůz jako pátý.

Záchranná služba na místě byla prakticky okamžitě po nehodě. "Řidiče jsme resuscitovali 45 minut, oživit se nám ho ale nepodařilo. Jeho zranění byla neslučitelná se životem," řekl Blesk.cz ředitel Záchranné sluzby Transhospital Bořek Bulíček.

Na místo také dorazili záchranáři z Havlíčkobrodska. Hasiči vyprostili z vozu těžce zraněného spolujezce, který byl okamžitě převezen do nemocnice.

Jde o první smrtelné zranění, které se za dobu pořádání Ralley Posázaví při soutěži stalo.

barnak ( 1. června 2009 18:34 )

Zhruba pred 6 lety byl zavod take ukoncen ohledne umrti navigatorky pani N. z H.BRODU.Nehoda se stala mezi SVETLOU N.SAZ. a obci JOSEFODOL

panterbox ( 30. května 2009 23:12 )

Ty jsi neskutečný vůl. Srovnávat spotřebu paliva a život člověka. Typický ekolog co jde přes mrtvoly a nezajímá ho nic kolem sebe a jako nejzajimavější sport považuje šachy a to ještě vyráběné z recyklovaného papíru. Souteživost je v lidech zakořeněna už věky věků. A je jedno jestli běhá na hřišti nebo se honí za pukem,potápí se nebo závodí s automobilem, motorkou či jiným prostředkem. Většina lidí toto provozuje, protože je to baví. A jsou si vědomi co se stane když udělají chybu.

jarypadlo ( 30. května 2009 18:13 )

Ať se to zdá nelidské,nijak moc nelituju ani jednoho auto-moto závodníka co se zabil při závodech.Zakázal bych tuhle ekologickou katastrofu na všech úrovních,od F-1 až po okresní rallye.Je to jen mrháni palivy a penězi,výsledkem je množství exhalací,zničených materiálů a mnohdy i ekosystémů.Někdy ovšem nejen životy závodníků,ale i diváků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání