Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Advokáta Kramariče v JAR znovu zatkla policie

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, brum - 
29. května 2009
22:52

Českého advokáta Julia Kramariče dnes v Jihoafrické republice znovu zadržela policie. ČTK to sdělil jeho kolega Vladimír Vaněk. Advokát byl přitom krátce předtím propuštěn z cely předběžného zadržení, kde strávil noc kvůli údajnému ovlivňování výpovědi uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře.

Vaněk sdělil, že se s Kramaričem chystali k odletu z JAR, když po pasové kontrole na letišti jeho kolegu vyvolala jedna z letušek u odbavení. Kramariče poté odvedla policie, zatímco Vaněk musel nastoupit do letadla.

Serveru tn.cz opětovné zadržení Kramariče potvrdil fotbalový boss Jaroslav Starka, jehož Kramarič zastupuje.

Kramarič a Vaněk odletěli do JAR minulý týden, aby se zúčastnili Krejčířova výslechu před soudem. Slyšení se mělo týkat únosu a smrti jiného podnikatele. Česká policie z činu viní skupinu mužů, v níž figurují i Starka a Vaňkův klient Vlastimil Spěvák.

Do soudní síně se ve čtvrtek dostavil pouze Krejčířův právník, který uprchlého českého podnikatele omluvil pro nemoc. Podle Vaňka poté soudci sdělil, že advokát Kramarič se s Krejčířem setkal, nutil ho k podpisu nějakých listin a zřejmě ho vydíral. Soudce tuto informaci zaprotokoloval a potom nechal Kramariče odvést třemi přítomnými policisty do cely. Krejčířův výslech odročil na 28. července.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání