Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Extremisté zaútočili na romské děti

Autor: Jana Ulrichová, brum - 
27. dubna 2009
17:22

Poklidná část severočeských Loun, kde nikdy žádné rasové problémy ani sociální konflikty nebyly, se v neděli večer rázem změnila ve vroucí kotel, který musela hlídat městská policie. Důvodem byl útok tří mladíků (asi 25) na tamní romské děti.

Podle svědků byli útočníci, z nichž jeden měl na krku hákový kříž, opilí. Na dvě dívky (asi 10) a chlapce (5) pokřikovali a házeli po nich láhve od piva. „Když jsem to viděl, šel jsem je bránit. Jeden z nich na mě hned skočil,“ popsal Miloslav Šimánek, který si také všiml, že útočník na místě ztratil okovanou špičku z boty.


Trojice pak naskočila do auta a ujela. Ještě předtím ale stihla pohrozit. „Vykřikovali, že se vrátí, a s nimi dalších dvě stě,“ řekla G. R., matka pětiletého chlapce, který byl mezi napadenými.

Na Tyršově náměstí se mezitím shromáždily na tři desítky rozzlobených Romů. Mnozí z nich se netajili tím, že jsou ozbrojeni. „Žijeme tady od narození. Vždycky jsme s místními dobře vycházeli. Tady žádné konflikty nikdy nebyly. Teď ale máme všichni strach,“ řekla očitá svědkyně konfliktu Milena Altmannová.

Podle policistů k žádnému trestnému činu v Lounech nedošlo. „Operační přijal řadu telefonátů Romů, že se na ně chystají skini. Žádný konkrétní konflikt ani napadení se ale nepotvrdily,“ uvedla lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

kiril ( 29. dubna 2009 00:01 )

Lidi podívejte se kde se tenhle článek náhle objevil,jako nějaká blbá záložka,jelikož jde o napadaní našich (ne)vinných NUCENÝCH (spoluobčanů),prosím tímto všechny lidi s rozumem,aby konečně sjednotili sílu proti téhle frašce a dáme republiku znova do lesku BÍLE,ČERVENÉ a MORDÉ,děkuji všem co tohle udělají.

pitt5 ( 28. dubna 2009 22:59 )

Bydlím v této čtvrti a denně poslouchám řev chudáčků romských cigánat až do noci když jsou zrovna zticha tak bud devastujou některý vchod nebo si balej trávu v závětří to jak ta pani tvrdí že nemají zde žádné konflikty to je pravda protože s nima nikdo nic nesvede oni jsou přece nekonfliktní to jen bílí jsou konfliktní protože chtěj mít po práci klid a v pořádku své okolí. Projít večer tímto sídlištěm to by zasloužilo bobříka odvahy. Kocába jsem měl rád ale ted ho nemohu ani vidět ani slyšet je to ubohej cigofil!!!

1488 ( 28. dubna 2009 14:09 )

mě by zajímalo kdy si konečně uvědomíme že cigáni pro náš stát nejsou žádný přínost, všude brečí že jsou diskriminovaní! ale my bílí odvadíme daně platíme všelijaké dávky atd. támhle cigánům schoří barák fotra pustí z krimu dostanou nové bydlení které stejně do měsíce zničí a klidně se vsadím že ten barák zapálil nějaký lichvář kterému dlužili prachy ať jdou z týhle země do ***e a vrátí se tam od kud přišli

kiril ( 28. dubna 2009 13:06 )

Zdravím všechny.Měl jsem možnost pracovat s touto komunitou (tzv.lidí).Děti už od 6 let chodí po venku do rána a vyhledávají,komu by vyprázdnili kapsy a vše co takhle uloví jde na alkohol,drogy a automaty rodičů,kteří už dva dny po soc.dávkách stihli vše,profetovat,propít a prohrát v automatech,potom brečí do TV,že nemají co jíst a jak hluboce jsou v této zemi diskriminovaní.TV samozřejmě odvysílá jejich zpustošené domovy bez oken,ale nikdo nezdůrazní,že tyto ruiny byli,před nastěhováním cigánu pěknými domy a ve světě vypadáme,jako .... Jen nechápu,proč je nenechají vycestovat,když kočovali od státu ke státu,již od nepaměti.V Kanadě je na letišti vítá Ku Klux clan a my jsme rasisti??? Souhlasím s DS,že to tahle dál nejde a musí se zasáhnout.Uvědomte si,že je živíme z našich vydělaných peněz a oni ty peníze nikdy,nikde,nikomu nevrátí!!!

hell ( 28. dubna 2009 09:22 )

vyskakujou si pac maj za sebou vladu ktera jim leze do ***e jen aby se zavdecila unii... jsou privilegovani..a moc dobre to vedi.... a proc jako resit DS? JA JE BUDU VOLIT a budu doufat ze to tu aspon nejak vycisti..aspon trochu... jenom aby mi treba porad nezvedali dane..kvuli temhle nemakacenkam....kteri hovno delaj....oni dostanou byty...oni dostanou milost....oni dostavaj neuveritelny socialni prispevky.... z nasich dani...a me uz to nebavi...!!!! kdyz se nahodou jejich dite dostane do sedme tridy tak jim zaplatej i lyzarskeh zajezd...ale kdybych ja rekla ze nemam penize na to aby moje dite jelo s ostatnima deckama...i kdyz pracuju od usvitu do umoru...platim dane..pojisteni...ziju sporadany zivot..tak me se vysmejou a jenom mi reknou: sorry..ale nejste cikan! z toho mi je opravdu na bliti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání