Otevře hospodu Na mýtince: Za 150 milionů!
Francouzský gurmán Marc Veyrat, který již dvakrát získal nejvyšší kuchařské ocenění - Michelinovskou hvězdičku, chce do lesů u Lhotky nad Berounem lákat labužníky nejen na jídlo, ale i na neobvyklý pobyt.
V gastronomickém komplexu, který pracovně nazývá hospoda Na mýtince, tak budou moci hosté spát na stromech nebo v hobitích horách. Celý areál, v němž by centrum mělo vyrůst, sloužil kdysi jako muniční sklad Armády ČR.
„Bunkry, které na pozemku zbyly po vojácích, by podle Veyrata mohly sloužit jako vinné sklípky nebo kuřárny pro hosty na procházce,“ řekl Blesku Patrik Dolák z firmy, která předkládá první vizualizace projektu.
Šéfkuchař chce vařit hlavně z lesních surovin, od ostružin přes houby až po zvěřinu. Co na to vedení Berouna? Nad projektem, který má podle odhadů stát 150 milionů korun, plesá.
„Městské lesy jsme prodávali s tím, že je kupec nechá přístupné. Tahle varianta využití spadá do toho, co jsme si představovali,“ řekl starosta Berouna Jiří Besser.
I tady si pochutnávali v lesích:
Hospoda Na mýtince – představení Divadla Járy Cimrmana se odehrává v hospodě Na mýtince, která je umístěna na odlehlém místě v lesích, protože původní majitel si nepřál, aby mu tam chodili lidi.
Slavnosti sněženek – Hrabalův fi lm z roku 1983 se z poloviny odehrává v lesní hospodě uprostřed chatové oblasti v Kersku. Hrdinové tu svádí spor dvou mysliveckých spolků nad zastřeleným kancem. Se šípkovou, nebo se zelím?
S čerty nejsou žerty – Na samotě byla také hospoda v legendární české pohádce, kde čert Janek v podání Ondřeje Vetchého poznal, co to je alkoholové opojení. Odtamtud ho rovnou naverbovali k vojsku
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.