Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

New Yorkem a okolím otřáslo zemětřesení, provoz na letištích stál

Autor: vja - 
5. dubna 2024
17:51

Zemětřesení o síle 4,8 stupně Richterovy škály otřáslo v pátek ráno severovýchodem USA. Zaznamenáno bylo od Filadelfie přes New Jersey, New York City, Connecticut až po Westchester ve státě New York. O otřesech informoval televizní kanál ABCNews.

Podle americké geologické služby se epicentrum zemětřesení soustředilo poblíž Whitehouse Station v New Jersey. Zatím nebyli hlášena žádná zranění způsobená zemětřesením.

Provoz na mezinárodních letištích Johna F. Kennedyho v New Yorku, Newark Liberty v New Jersey a mezinárodním letišti Thurgooda Marshalla v Baltimoru je po dobu kontroly poškození přistávacích a vzletových drah pozastaven.

Energetická společnost Con Edison uvedla, že nemá žádné zprávy o výpadcích nebo škodách na infrastruktuře. Podle MTA (veřejná doprava pro region New York City) nedošlo k žádným škodám ani přerušení provozu v newyorském metru.

Úřad newyorského starosty uvedl, že ve městě nejsou bezprostředně hlášeny žádné škody, experti však stále vyhodnocují dopady. Newyorská guvernérka Kathy Hochulová prohlásila, že zemětřesení bylo cítit po celém New Yorku. „Můj tým vyhodnocuje dopady a případné škody, ke kterým mohlo dojít. V průběhu dne budeme veřejnost informovat,“ napsala na sociálních sítích.

Video  Tragédie v americkém Baltimoru: Zhroucení mostu Key Bridge  - Sociální síť X
Video se připravuje ...

Uživatel_5413502 ( 5. dubna 2024 18:20 )

Už je to tady 🤣🤣🤣🤣🤣

Zobrazit celou diskusi