Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Stovky lidí plakaly při mši za Aničku (†9)

Video se připravuje ...
Autor: ap, evak, rvs - 
30. března 2011
20:08

Video: Stovky lidí, stísněná atmosféra a slzy provázely poslední veřejné rozloučení s Aničkou . Spolužáci, kamarádi, učitelé i zcela neznámí lidé zaplnili Salesiánský kostel na Kobyliském náměstí, poblíž školy do níž Anička chodila. Přišli se naposledy rozloučit s dívkou, jejíž tragický osud dojal celou Českou republiku. Část návštěvníků musela kvůli slzám a rozrušení kostel v průběhu mše opustit.

Květiny, fotografie Aničky, tři hořící svíce a stovky lidí, tak vypadala mše svatá za zavražděnou Aničku. Poslední veřejné rozloučení s Aničkou probíhalo v kostele na Kobyliském náměstí v Praze 8, jen kousek od školy, do níž Anička chodila. Na mši dorazili učitelé, rodiče i prarodiče dětí ze školy a mnoho jejích spolužáků. Kostel se zaplnil i lidmi, kteří Aničku vůbec neznali, ale její smrt je zasáhla.

"Sešli jsme se, abychom se symbolicky rozloučili se zesnulou Aničkou. Byla součástí vašeho života, všichni jste ji znali. A její odchod, ta hrozná tragédie, vás stále tíží," zahájil mši kněz. Část prosebné modlitbičky předříkaly i děti. "Prosím, tě Bože, přijmi tuto bohoslužbu za Aničku i její rodiče," recitovaly děti a mnozí přihlížející jen stěží zadržovali pláč.


V lesíku v Troji, ve vykopané jámě, která leží jen kousek od hrobu Aničky, se v posledních dnech stalo pietní místo. Lidé na smrt holčičky nezapomněli. Stále přinášeli další květiny, plyšové medvídky a svíčky. Každý z nich zde alespoň chvíli postál a vzdal úctu malé holčičce, která tak zbytečně zemřela.

Tělo Aničky bude na přání rodiny pohřbeno v utajení. „Plánují rozloučení jen v úzkém rodinném kruhu, tedy bez obřadu. Chtějí se vyvarovat pohledů nezúčastněných i obyčejných čumilů,“sdělil Blesk.cz zdroj z okolí rodiny. Anička konečně dojde pokoje.

A zůstane jenom vyřešit několik posledních otázek, které tento případ, jenž otřásl českou veřejností.  Tou nejzásadnější přitom zůstává, kdo za vraždou Aničky stál. Udělal to Ota T., jediný podezřelý v případu, který ve vězení spáchal sebevraždu aniž by se přiznal? A nebo zůstává otevřena hrozivá možnost, že skutečný vrah stále běhá na svobodě?


lejdynka ( 5. dubna 2011 15:48 )

teda nevím, jestli zrovna Central Park je ten nejlepší příklad bezpečí! JInak souhlasím.

zaviracispendlik ( 31. března 2011 11:26 )

zaviracispendlik ( 31. března 2011 11:25 )

zaviracispendlik ( 31. března 2011 11:24 )

dvorní šašci byli vždy chytří

njanja ( 31. března 2011 08:19 )

Zobrazit celou diskusi