Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zavražděná Mary-Jane (†7): Policie má horkou stopu, čeká na výsledky DNA

Anička Janatková se pohřešovala skoro půl roku
 (Autor: archiv)
Autor: mivr - 
4. července 2011
11:24

Už je to víc než týden, co byla zavražděna sedmiletá Mary-Jane z německého města Zella-Mehlis. Policie dostala už okolo tisíc informací, ale nic z toho nebyla horká stopa, a tak po pachateli stále pátrá. Kousek od místa vraždy se ale našel nedopalek cigarety a další smetí, což by mohlo vyšetřovatelům dost pomoct. Čeká se na výsledky DNA.

Mary-Jane byla zavražděna 24. června. Případ řeší 75 policistů, zatím bohužel stále marně. Kousek od místa činu se ale našel nedopalek cigarety a další smetí, což by je mohlo ve vyšetřování posunout dál.

"Proces čekání na výsledky DNA je zdlouhavá záležitost. Do vyšetřování byli povoláni ti nejlepší policisté Německa," řekl německý profesor kriminologie z Hannoveru serveru Bild.de.

Dalším vodítkem policistů by mohla být parta turistů. Svědek uvedl, že mezi půl osmou a osmou onen osudný den viděl kousek od místa, kde se později našlo tělo holčičky, skupinu asi osmi turistů. Vyšetřovatelé doufají, že se jim ozvou a že od nich získají nějaké nové informace, které jim pomohou odhalit vraha.

"Pachatele mohla dívka znát, to by mohlo proces jeho odhalení urychlit, nebo to mohl být úplný neznámý. Vraždu si mohl plánovat, nebo to mohl být spontánní zločin. Může se jednat i o sexuálního delikventa," dodal profesor.

Podobný případ Aničky Janatkové

Případ sedmileté Mary-Jane z Zella-Mehlis nápadně připomíná ten devítileté Aničky Janatkové. Ta se ztratila loni v říjnu a hledala se skoro půl roku.

Nakonec ji pražští policisté našli v březnu mrtvou. Podezřelým se stal Ota T., který se zabil během vyšetřování.

e.44 ( 5. července 2011 15:23 )

Tak teď už se mi to s tou Terezkou vybavilo. Připoměla jsi mi to mnohem líp než internet. Máš pravdu. Zrovna tak jako se skutečně ztrácejí a jsou zavražděny děti dobrých rodičů, tak se i "ztrácejí" a různými způsoby umírají děti rodičů, co stojej za houby a smrt svých dětí zapřičinili sami. Těžko zatím soudit jak to bylo s Mary-Jane, ale možné je všechno.

anasyi ( 5. července 2011 14:36 )

e.44,malou Terezku zabila mama a doknce ji odnesla nedaleko za dum do nejake diry,pokud me pamet neklame,pokousela se telicko Terezky i spalit.Jak uz jsem psala,ze jsem dohledala na nemeckym servu,ze mala Jane mela rozbitou hlavu se zadu,jako kdyz na neco narazila,ale tohle zraneni nebylo pricinou smrti.Pokud jsem prirovnala tento pripad k cermakove,Cermakova Terezku udajne v opilosti zalehla a ze strachu potom malou odnesla do lesa a dal to znas.Takze me to takhle taky pripada,ze Jane mohla treba v nejakym afektu mamy,dostat facku,treba se nekde uhodila o neco,omdlela,mama spanikarila a nikomu do hlavy nevidime,jak dal muze nekdo jednat,aby z toho vyvazl.Vime nic o tom,v cem ta mala vyrustala,jaka je jeji rodina atd.

e.44 ( 5. července 2011 14:26 )

Teda ty mi dáváš. Vzhledem k tomu, že jde o případ z roku 2001, tedy pokud myslíš Terezku Čermákovou, musela jsem si ho připomenout na netu. Našla jsem, jak se ztratila, jak její matka lhala, byla věčně opilá atd. . Našla jsem i kde se našlo její tělíčko, ale nepovedlo se mi najít kdo jí to udělal, tedy jestli to vůbec vypátrali.

anasyi ( 5. července 2011 13:18 )

zrejme blesk nechce,aby pripad Anicka nesel v zapomeni...

anasyi ( 5. července 2011 13:15 )

me tenhle pripad pripomina pripad Cermakove

Zobrazit celou diskusi