Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Ztracená Anička: Policie povolala posily! Co tají?

Autor: ČTK, Jan Jedlička - 
23. listopadu 2010
14:25

Policie, pátrající po Aničce Janatkové (9), povolala do terénu posily. Přivoláni byli jak příslušníci městské, tak i vojenské policie. Dostala se snad policie na nějakou stopu, k jejímuž prověření je nutný větší počet policistů? Policie mlčí a všechno záhadně tají! Anička se ztratila již před více než měsícem, 13. října.

Policie je opět v terénu ve zvýšeném počtu, na pomoc byli povoláni příslušníci městské a dokonce i vojenské policie. "Práce v terénu v případu pátrání po ztracené Anně Janatkové probíhají každý den," řekla mluvčí policie Andrea Zoulová. O dalších podrobnostech průběhu pátrání již mlčí. Dostala se policie na novou stopu, a proto rozšířila řady pátracího týmu? Co před veřejností policie tají?

"Konkrétnější být nemohu, z taktických důvodů vám, bohužel, nepřiblížím ani lokalitu, ani počet nasazených sil. Pouze mohu prohlásit, že ověřujeme určité skutečnosti, ke kterým jsme dospěli v průběhu vyšetřování," řekla. O jaké "určité skutečnosti" jde, se opět neví. Policie prověřila již stovky podnětů, je snad konečně na stopě vedoucí k nalezení devítileté Aničky? Prozatím nezbývá než spekulovat.

Podle informací Blesk.cz se policie zaměřila na oblast Zdib a Drahaňského údolí.

Batoh, klíče a láhev s pitím, to jediné prozatím po Aničce zbylo

Anička záhadně zmizela 13. října v pražské Troji. Naposledy byla viděna v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy, ale domů již nedorazila. Od té doby po ní pátraly desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím. Později se v prohledávané oblasti nalezly klíče, které děvčeti údajně také patřily.

Pražská policie stíhá jednačtyřicetiletého muže, kriminalisté jej koncem října obvinili z trestného činu zbavení osobní svobody. Muž je však vyšetřován na svobodě, soud totiž návrh na uvalení vazby odmítl. Podle dřívějších informací policistů se k činu nepřiznal, kriminalisté proti němu mají navíc jen nepřímé důkazy.

Rodina nabídla finanční odměnu. Ozvaly se hyeny

Minulý týden oznámila ostravská policie, že vypátrala a obvinila jednatřicetiletého muže z Ostravy, který je podezřelý z toho, že se pokusil vydírat rodiče Aničky Janatkové. Údajně od nich po telefonu požadoval peníze, rodině rovněž vyhrožoval, že dívce ublíží, pokud jeho požadavky nesplní. Policie ho stíhá na svobodě za vydírání. Muž se k činu přiznal, hrozí mu vězení v délce šest měsíců až čtyři roky nebo peněžitý trest.

"Jednatřicetiletý muž z Ostravy je podezřelý, že po zveřejnění výzvy otce pohřešované případným svědkům zaslal na mobilní telefon rodiny několik krátkých textových zpráv během tří dnů a požadoval finanční hotovost, přičemž rovněž vyhrožoval násilím na dívce v případě nesplnění stanovených požadavků," informovala minulý týden mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Byl to jeden ze dvou případů vydírání, který policisté začali prověřovat v souvislosti s výzvou rodičů pohřešované dívky. Otec a matka holčičky nabídli odměnu 3,5 milionu korun tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za jejím zmizením. Vidina finanční odměny však přilákala bezcitné hyeny, které chtěly na cizím neštěstí pouze vydělat.

sabartnok ( 25. listopadu 2010 08:54 )

vše uvádí Blesk jako své "skvělé" výsledky novinářské práce a nám nezbývá než si z toho dělat logicé dedukce, ale nakonec možná budeme všichni " w e l l m i" překvapeni. Cílem všech novin je dobrá tržba a tak píší, aby získaly čtenáře a nás, diskutující. Když čtu některé příspěvky - bohužel teorie stále se opakující dokola s tendencí LYNČOVAT toho či onoho, je mi z toho smutno, že to policie konečně neutne A NEŘEKNE jen zlomek toho, kudy kráčí a která teorie se stává tou správnou a vítěznou. Jestli není schopna po tak dlouhé době a s tolika lidmi, s tolika podezřelými, s tolika věcmi nalezenými po Aničce, případ uzavřít a usvědčit pachatele, obávám se opravdu, že čas nad jejich úsilím nakonec zvítězí a uloží to k ledu.

anasyi ( 25. listopadu 2010 00:54 )

echo,ja vim,ze tohle svedectvi podali bezdici,ale vem si zase,ze na policii mohl zavolat kdokoliv,nebo napsat,a mohl to byt taky bezdak.Dalo by se rict trochu postavene na hlavu.ja nechci policii z niceho obvinovat,ze delali tak a tak.Ja jsem nebyla u toho,jestli celou dobu chodili ve strudlu za sebou.Jinak,co se tyce toho videa,ja jsem ho nevidela,ale ja mam od urcite doby na videa jiny nazor.To video se mohlo zrovna natocit ve chvili,kdy byla dotycna kriminalistka na neco upozornena,treba dostali zmenu smeru,co ja vim.Jak vis,ze nebyli vyhodnocene kamerove systemy a fotografie radarovych systemu?Jinak,pokud tym Anicka dela spatne,je za to zodpovedny Mares,ten je vedouci tymu.A ze by se Mares drzel mesic jako vedouci tymu i pres neschopnost sveho tymu?To je blbost.

sabartnok ( 24. listopadu 2010 20:46 )

omlouvám se, vypadlo mi písmenko "Z" ve slově vzdělání. zas ta klávesnice a moje revma.

sabartnok ( 24. listopadu 2010 20:42 )

echo- nevím teď nějak na co mého je tato tvá reakce, jen jsem výše uvedla, že mám pocit, že ty vlasy (pokud jsou Aničky) - nalezené v poslední době, evokují spekulaci o úchylovi, který si s policií hraje aby ukojil své choré ego. Netroufám si tvrdit, zda to je dobré či nikoli a už vůbec si nemyslím, že by to bylo dobré pro Aničku. Samozřejmě si přeji, aby policie měla konečně pachatele a potažmo živé dítě, o němž zatím opravdu nevíme díky embargu nic a tudíž nelze ani věřit tomu, co píše blesk. Diskuse ovšem je zajímavá a mohla by být (až na osobní invektivy, které jsou naprosto zbytečné)i přínosná. Snažím se o to, mám při svém věku a vdělání také své zkušenosti, ale především - čekám na výsledky policie. Do té doby nemohu vědět, zda naděje je či není. Možné jsou obě možnosti. Fifty Fifty %

annael ( 24. listopadu 2010 18:50 )

Já nikomu neberu jeho názory týkající se případu pohřešované Aničky. Jenomže to, co napsala kofila a vlastně i to, co píšeš ty, není názor na případ, ale jenom ubobohé rejpání do mé osoby. To dělají jenom ti, co nemají vlastní názor a na diskuze chodějí jenom proto, že je baví kritizovat a shazovat ostatní diskutující.

Zobrazit celou diskusi