Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztracená Anička: Další verze zmizení - Nepovedený pokus o únos

Autor: jos, puk, Helena Lacinová - 
1. listopadu 2010
05:00

Rodiče i veřejnost od osudného 13. října řeší otázku, co se stalo s devítiletou Aničkou Janatkovou. Klíč k odpovědím možná zná Ota T. (41), který byl policií obviněn a je intenzivně vyšetřován. Případ může být mnohem víc komplikovaný, než se na počátku zdálo!

Podivný muž, který v Mostě má rodinu a v Praze žil jako bezdomovec, je v tuto chvíli jediným podezřelým v případě zmizení Aničky. Podle policistů ví víc, než dosud sdělil.

Přiznal, že se ukájel nad školním batohem dívčiny, který údajně jen našel. Z jeho obvinění ovšem vyplývá, že ji nejspíš viděl. Jedna z vyšetřovacích verzí, kterou policisté odmítají ale potvrdit, totiž je, že ji muž unesl na objednávku, ale záměr se zvrtl. Tuto verzi podporuje fakt, že policisté pátrali především podle výpovědi tohoto člověka.

„Zbavení osobní svobody je ještě závažnějším jednáním než omezování osobní svobody a liší se v tom, že zde jedná pachatel v úmyslu svobodu své oběti zbavit na delší dobu nebo natrvalo. Do této kategorie patří případy, kdy někdo například odebere cizinkám pasy a nutí je k prostituci,“ vysvětuje odborník na stránkách společnosti Člověk v tísni paragraf trestního zákona. Pachateli za něj hrozí až osm let vězení!

Troja je bez policistů!

Pátrání po devítileté Aničce přímo v místech jejího zmizení v pátek večer skončilo. „Zatím neplánujeme akci v tak masivním měřítku jako v minulých dnech,“ sdělila Blesku mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Případem se prý nyní zabývají hlavně kriminalisté. Pokud však některé indicie opět zamíří do Troje, policie se tam vrátí.

Od 13. října policisté a strážníci systematicky pátrali na desítkách tisíc metrů čtverečních terénu, v chatách i budovách. Neopomněli ani štoly, kanály, studně a dokonce rozestavěný plavecký areál Šutka.

Česko chce seznam pedofilů

Chceme seznam pedofilů! Přesně tak reagovala drtivá většina dotázaných v Česku na to, zda by měli být devianti zveřejňováni. Alespoň to tvrdí výsledky průzkumu společnosti SANEP. Na problém poukázal případ pohřešované Aničky. Pouhá tři procenta dotázaných evidenci deviantů odmítají. Většina se pro registr odsouzených, nepravomocně odsouzených i podezřelých rozhodla i v referendu společnosti CERD (Centrální registr dlužníků). Právě ta se totiž rozhodla registr zveřejnit prostřednictvím americké firmy. Fungovat by měl od 17. listopadu.

anasyi ( 3. listopadu 2010 22:51 )

lubore,mate velice zajimavy zpusob vesteni

anelam ( 2. listopadu 2010 12:09 )

díky za odepsání Nahoře jsem psala pro anasyi takže i pro tebe ,když jsem to slíbila Mažeme to stále,zásoby mám Jinak jak jsem psala v jiné diskuzi jsi fajn holka

anelam ( 2. listopadu 2010 12:04 )

Dodatek-začala užívat na cholesterol a tlak vnitřně,máme asi tu tlumící,chce se mně po tom hrozně spát-NE-smát-tak to beru večer,jenže pak nevidím své oblíbené thrillery Jo a na koutek mně to nefunguje-máš nějakou radu?

anelam ( 2. listopadu 2010 09:47 )

S kámoškou to máme už také zpracováno,také v oleji jak ty,dnes chci vyrábět i krém,z výtažku-studium na internetu mě tedy zabralo fůru času ale výsledek nemá chybu Víš co jsem provedla?Hrnec od výtažku (špinavý)vypláchla( 1 litr) horkým mlékem,skleničku asi deci vypila a asi za 2 hod.jsem myslela že umřu Ale mám jistotu,že výrobky mám kvalitní Díky za napsání-diskuze u golfu vůbec nebyla-jinak vidím že s žirafou zde moc nejste Měj se moc fain

tonejsemja ( 1. listopadu 2010 14:29 )

To mi přijde jako z těch vtipů o policajtech.Co chtějí na hledání učit? Snad tam někdo musí rozhodnout o tom,kudy postupovat,ale jinak...

Zobrazit celou diskusi