Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zeman na Vysočině: Najdi 5 rozdílů!

Autor: ljš, ČTK - 
30. ledna 2013
14:36

Ještě před 14 dny se po Novém Veselí procházel Miloš Zeman jako obyčejný důchodce, včera vyrazil na nákupy už jako nový český prezident. Zatímco před svým zvolením kráčel ulicemi města sám, nyní ho doprovázela početná ochranka.

Krom suity strážců, která ho obklopovala, a košíku, v němž si nesl nákup, však mnoho rozdílů nenajdeme. Stejně jako před dvěma týdny totiž nový prezident oblékl hnědé kalhoty, černý kabát a zářivě modrý svetr.

Něco však ale přeci jen jiné je: obavy z toho, jak celá volba dopadne, které se z jeho tváře tehdy daly vyčíst, jsou pryč. Před objektivy fotoaparátů už se procházela nová hlava státu, která má před sebou nejméně pětiletou kariéru na Pražském hradě.

Do Prahy už zítra

"Zatím jsem přečetl dvě knihy a dnes jsem také umyl nádobí," řekl Zeman novinářům předtím, než nasedl do vozidla ochranky. Auto zamířilo k nejbližšímu obchodu, v němž si Zeman nakoupil jídlo a zubní pastu. Na místní poště si vyzvedl doporučené dopisy a vrátil se zpět. Novinářům pak řekl, že hodlá ještě odpočívat a hlavně hodně spát až do čtvrtka, kdy by měl odjet do Prahy.

Dopoledne Zemana chtěli pozdravit starší manželé z Bystřice nad Pernštejnem, jejichž dcera chodila se Zemanovou manželkou Ivanou do školy. Vzkaz nakonec předali mužům z ochranky, kteří slíbili, že ho vyřídí. Zemanův úmysl až do čtvrtka pouze odpočívat a nepřijímat žádné návštěvy respektoval i jeho dlouholetý přítel Miroslav Zita. Také on nechal dopisy a vzkazy u ochranky. Muži z ochranky střeží klid nastupujícího prezidenta v okolí domu, kde se na stanovištích střídají v pravidelných intervalech.

doktorka6 ( 31. ledna 2013 23:06 )

CITUJI:kobyla1: OD HANA LENA JACOBSSON: POZOR!!!!!!!!!!!! KONEC CITATU Vážený(á), neměl by jste vynechávat užívání prášků na hlavu. To by nemuselo s vámi dopadnout dobře...

montevideo ( 30. ledna 2013 21:09 )

Jo. A za každé zakopnutí bude kolečko navíc !

milisch ( 30. ledna 2013 21:04 )

Monte uz neprijede, toho vcera preci vyprodali.

evinka111111 ( 30. ledna 2013 21:02 )

neblbni,to nedojdem

milisch ( 30. ledna 2013 21:02 )

Eviny, jak dlouho uz tu knihu o 200 strankach ctete? Pry vam uz prisla nekolikata upominka z knihovny?! To jedna pani tady tak povidala.

Zobrazit celou diskusi