Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Kníže a Zeman: Co na ně prozrazuje tvář a jejich písmo

Autor: František Prachař - 
20. ledna 2013
05:00

Fyziognomie je nauka, která podle vzhledu dokáže rozpoznat povahu a vlohy člověka. Požádali jsme proto odbornici Elišku Landovskou, aby se zaměřila na obličeje prezidentských kandidátů a řekla nám, co o nich jejich rysy vypovídají.

Karel Schwanzenberg Karel Schwanzenberg | Archiv Blesku
Karel Schwarzenberg

Kníže má obličej ve tvaru obdélníku, což značí úspěch a bohatství po celý život. Mohutné, ale poněkud neuspořádané obočí svědčí o množství životní energie, ale také o nepředvídatelných reakcích. Zkrátka cokoli řekne nebo udělá, dokáže vždy obhájit. Vysoké a široké čelo vyjadřuje inteligenci a rozhled. O značné chytrosti vypovídají vysoko posazené uši. Důležitým rysem obličeje je mohutná zaoblená brada - známka vitality do vysokého věku.

Co prozrazuje podpis

Začátek každého podpisu zpravidla naznačuje, s kým máte tu čest. U Karla Schwarzenberga je to vstupní K, které má formu a švih přirozeného sebevědomí, ale i blahosklonné přezíravosti.

1522617:gallery:true:true

Oproti tomu prvek ochranitelský lze spatřit v koncovém tahu tohoto písmena, jenž zaštiťuje téměř celé jméno. Relativní čitelnost podpisu svědčí o tom, že autor nemá žádnou potřebu něco skrývat. Jeho drobné písmo svým sklonem a ubíhavostí vpravo dokladuje autorovu důslednost, svědomitost a snaživost zaměřenou na budoucnost.

Stoupavá tendence podpisu jen potvrzuje zmíněnou ctižádostivost a také potřebu sdělovací. Přeškrtnutí rychlého tahu u písmena G dokumentuje autorovo silné náboženské cítění a víru v Boha.

Miloš Zeman

Miloš Zeman Miloš Zeman | Archiv Blesku

Oči Miloše Zemana jsou trochu blíže u sebe. Je to typický znak člověka, který je odborníkem ve svém oboru. Hluboké kruhy pod očima říkají, že ledviny a srdce nejsou v pořádku. Obočí se rozkládá poměrně nízko nad očima, takže trpělivost nepatří k jeho dominantním vlastnostem. Výrazně širší spodní ret je typický pro lidi, kteří potřebují lásku a obdiv, ale sami příliš city neplýtvají.

Co prozrazuje podpis

Důrazné konce podpisu užívají lidé »neomylní«, zvyklí poroučet a vládnout. V jejich jednání se projevuje arogance a distancovanost. Konfliktům se nikdy nevyhýbají, spíše je vyhledávají, neboť uplatnění niterné energie jim dělá dobře.

1522618:gallery:true:true

Jsou sice velmi činorodí, ale nepřizpůsobiví, netrpěliví a nedůvěřiví. Tito lidé dávají rádi na odiv své znalosti a schopnosti založené na paměti. V jeho písmu, které jsem měl dále k dispozici, se opakují přetažené svislé čárky u písmen P, což je neklamným znakem zatvrzelého setrvávání na svém stanovisku, i když je objektivně překonané. Lidově se tomu říká paličatost.

Z jeho rukopisu je rovněž patrné povýšené a přezíravé chování vůči politickým odpůrcům, zvláště pak k něžnému pohlaví.

vaskezova ( 23. ledna 2013 02:43 )

pokud poradne ctete,tak je tam napsano,jaky ma styl pod pismenem P...a Milos Zeman nema P ve jmene..pise tam,psani co mela k dispozici..takze z toho LOGICKY vyplyva,ze nejspise mela nejaky text k dispozici.

jaaanickanova ( 22. ledna 2013 22:49 )

Schwarzenberg je Rakušák. Ani nemluví česky. Slyšeli jste hymnu v jeho podání? To je ostuda! Takového prezidenta nechci!

keep.smiling ( 22. ledna 2013 20:49 )

pardon - o odulých rtech K.S., aniž by zmínila, co znamenají tyto znaky, (vys. čelo, uši)i u Zemana...

keep.smiling ( 22. ledna 2013 20:47 )

paní Landovská rozhodně není odbornicí. Soudím i podle toho, ež dkyž porovnávala tváře dvou lidí, nezapomněla u K.S. zmínit vysoké čelo - pan Zeman ho má taktéž, nezapomněla se zmínit o uších - i pan Zeman je má výš postavené, ani o odulých rtech L.S. paní Landovská, pokud toto budete číst, musím podotknout, že jste břídil a větší amatér než se zdá!! Žádný profesionál by si netroufnul posuzovat jen podle podpisu celou osobnost člověka, na to je zapotřebí několik řádků rukou psaného textu, to byste měla vědět. ale to by vám nezbylo nic jiného, než napsat alespoň něco o Zemanovi kladného, co?

keep.smiling ( 22. ledna 2013 20:42 )

zabývám se, sice amatérsky, (k mé opráci mně to pomáhá) ale mnoho let, i jako .....sorry, ale to nemůžu napsat, co je mým "řemeslem", grafologií,a nejen starými portréty - ale i tváří současných lidí. Je to "celá věda", jak poznat člověka podle tváře, hlavně "řeči těla", hlasu, a nakonec i podle písma. Nejen podpis je k tomuto "rozboru" zapotřebí, ale právě několik vět, napsaných na čistý papír... to, co je v tomto článku napsané, není zdaleka přesné a úmyslně panu Zemanovi nelichotí... je s podivem, co už se dalo v této kampani proti někomu zneužít!!

Zobrazit celou diskusi