Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Manželka knížete Therese (72): Bude první dámou? Tak vidí politiky!

Autor: vr - 
19. ledna 2013
08:02

O naší politické scéně se dosud vyjadřovala velmi opatrně. Pro náš deník ale učinila výjimku. Žena prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga (75), Therese (72), přivítala reportéry Blesku ve Schwarzenberském paláci ve Vídni, kde žije. Povyprávěla mimo jiné i o tom, jak vnímá politické spojence i oponenty svého »Karyho«.

anketa anketa | Blesk – Petr Novotný
O Miloši Zemanovi: Vypadá opotřebovaně

V současnosti velký sok jejího muže, expremiér Miloš Zeman (68), paní Therese neděsí. „Je velmi profesionální a něco, čemu my říkáme »rutinér «. Ale vypadá tak nějak opotřebovaně,“ řekla o něm lékařka. Co tím myslela? Nepřipadá jí snad, že je na první pohled vidět sedmiletý věkový rozdíl mezi Zemanem a starším knížetem? „Ne, ani trochu,“ odpověděla možná první dáma.

anketa anketa | Blesk – Petr Novotný
O Václavu Klausovi: Má fajn manželku

Současného prezidenta Václava Klause (71) prý paní Therese nikdy nepotkala. „Ale poznala jsem jednou jeho manželku Livii. A ta je opravdu skvělá. Přivítala manželky ministrů včetně mě v Lánech a byla velmi milá a provedla mě sídlem,“ řekla Blesku. Václav Klaus podle ní určitě není špatná hlava státu. „Prostě to dělá jinak, než by to dělal Karel,“ míní paní Therese.

anketa anketa | Blesk – Petr Novotný
O Miroslavu Kalouskovi: Udělal na mě dojem

Politického vazala, ministra financí Miroslava Kalouska (52, TOP 09), jejímu muži vyčítají. Paní Schwarzenbergová s ním má však jen ty nejlepší zkušenosti. „Myslím, že to je velmi výjimečný muž. Dobře jsme si popovídali, umí skvěle anglicky,“ řekla o Kalouskovi, kterého poprvé potkala loni v létě, když ji a knížete navštívil na jejich zámku v Murau. „Na mě udělal výborný dojem,“ tvrdí.

anketa anketa | Blesk – Petr Novotný
O Karlu Schwarzenbergovi: Prachy nepotřebuje

Svého manžela, po jehož boku by mohla shlížet na český lid, vidí paní Therese v tom nejlepším světle. A nepovažuje za problém, že je nejstarším kandidátem. „S věkem přichází moudrost, nekorumpovatelnost. To, že není na peníze, je jedna z jeho největších výhod. Jak vidíte, není to nutné,“ řekla se smíchem reportérům Blesku, které přivítala ve svém luxusním zámeckém bytě ve Vídni.

Exkluzivní rozhovor s Therese Schwarzenbergovou o jejím životě i soukromí čtěte v pondělním Blesku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 7. února 2013 15:11 )

Samozřejmě, že nepotřebuje, to všichni víme. Je mi divné, že by někdo tak bohatý a v takovém věku ještě stál o to být prezidentem. Každý normální stařík by si kouřil doutníček v klidu a pak podřimoval na svém zámku. Nebo, že by byl jenom zástupcem někoho, někoho koho potřebovali dostat na Hrad?

merrylou212 ( 30. ledna 2013 07:48 )

Ten degenerovaný stařík KS snad uvěřil tomu, že je pánem celého světa.

marcela47 ( 29. ledna 2013 18:12 )

Shwarzemberkovi, mám úctu ke stáří, ale ve Vašem případě co je moc to je moc.Copak by jste tam s tím vozíčkem dělala, bylo mě Vás velmi líto, když údajně se Karel s Vámi loučil i když to žádné loučení nevypadalo, otevřel dveře a šel.Kníže, kdyby byl opravdu rozumný a šlo mu o dobro této země, nedělal by se zesebe státního hrdinu a dal přednost jiným a mladším kandidátům. Mu vůbec nešlo o blaho a sjednocení tohoto národa, mu šlo především nás co nejvíce zatahnout do bor...u EU a tam co nejvíce ještě pro sebe získat. O tom svědčí i dnešní článek o podmínkách TOP 09. Vždyť strana TOP 09 je strana samých přeběhlíků především lidovců. Myslím si, že si restitucí dost nahrabal/určitě to nebylo čisté nabytí/ a jestli pak také i on ze všeho svého majetku řádně odvádí daně a nebo kolik mu Kalousek promíjí. To by jsme se asi moc divili.

krat5 ( 29. ledna 2013 13:35 )

tím spíš by se měla držet zpátky a staroušovi tu kandidatůru vymluvit...nikdo se nikdy nemůže úplně setřást odpovědnosti za svoji rodinu, navíc pokud vím, ona o tom začala švitořit jako první, že otec Hitlera obdivoval...ještě je moc brzy po válce, aby to bylo lidem jedno, musí vymřít celé generace, aby se postupně vše obrousilo

krat5 ( 29. ledna 2013 13:30 )

Zeman jako prezident není nic moc, ale ta Terka z Rakouska je buďto degenerovaná nebo přihlouplá..když ji její vlastní stařík připadá jako super kandidát....to je fakt mazec

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa