Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Therese Schwarzenberg po prohraných volbách: Co řekla o Livii Klausové?

Therese Schwarzenberg Livií Klausové její výrok za zlé nemá
Therese Schwarzenberg Livií Klausové její výrok za zlé nemá  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
6. února 2013
21:34

Manželka neúspěšného prezidenta Karla Schwarzenberga Therese je velkorysá žena. Během prezidentské volby musela ona i celá její rodina čelit mnoha nesmyslným útokům, přesto na Česko nezanevřela a dokonce má pochopení i pro výroky Livie Klausovou.

Ve velkém rozhovoru pro magazín Ona Dnes se Therese Schwarzenberg rozpovídala o tom, co všechno prožila během prezidentské volby. Zdá se, že z prohry byla mnohem víc zklamaná než její manžel. "Moc smutno, protože jsem to manželovi přála. Ale hned jsem si řekla, že demokracie je demokracie. A že musím výsledek přijmout," řekla magazínu.

Potvrdila, že během prezidentské kampaně ji nejvíc ranila lživá obvinění Zemanova týmu o tom, že se na hradě její rodiny hajlovalo. Později se ukázalo, že sídlo této šlechtické rodině nepatří už 300 let, a Therese přiznala, že když se na něm byla podívat jako turistka, žádné hákové kříže tam neviděla.

Přestože současná dáma proti ní vystoupila a řekla, že by si ji jako svou následnici nepřála, protože nemluví česky, Therese k ní žádnou zášť necítí. "S paní prezidentovou jsem se setkala jednou v Lánech, kam pozvala manželky ministrů, a musím říct, že se chovala velmi přátelsky. Dokonce bych si tipla, že řekla tu větu hlavně z lásky ke svém muži. Takže tohle mě neranilo," řekla v rozhovoru.

 

 

itartas ( 29. března 2013 21:47 )

no co už bylo napsáno lítostivých článků na její adresu včetně jejího manžela, to se nedá už vydržet...zajímalo by mně kdy to skončí a budeme zase trochu v klidu

itartas ( 29. března 2013 21:43 )

itartas ( 29. března 2013 21:42 )

a když volili ožrana Havla kde jsi byl?

itartas ( 29. března 2013 21:41 )

jenom si necvrnkni s těmi svými podbízivými přáními včetně pozitivna a těch tvých neupřimných srdíček

zadnice ( 7. února 2013 12:54 )

Teda v noci jsem se díval jednání PS. Šláfenberg tam buď nebyl a když se objevil tak za chvíli spal jak zabitý, dokonce s hlavou na stole(na rukách). Mají s Nečasem a Píkou místa, která zabírá neustále kamera zamířená na řečníky!!!

Zobrazit celou diskusi