Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Souboj prvních dam: Kněžna neumí česky, Zemanová se nerada ukazuje!

Autor: ČTK, lm - 
13. ledna 2013
16:03

Prezidentské volby nejsou jen soubojem kandidátů, ale i budoucích prvních dam. Tentokrát by ale mohl nastat problém. Na obou manželkách se totiž najde něco, co se s funkcí první dámy republiky neslučuje.

  Therese Schwarzenberg

Karel si svou ženu Therese vzal dvakrát, i když mu předtím odešla za jiným mužem.

Therese znal Karel už od 17 let, ale první žádost o ruku přišla moc brzy. Čas nastal, když dostudovala medicínu. „O ruku mě požádal v autě. Nebylo to moc romantické, ale šlo to,“ vzpomíná Therese. Svatba trvala tři dny. „Nebyla to krasavice, ale vypadala velice dobře,“ říká Schwarzenberg. Byla prý inteligentní a svéhlavá.

Měli spolu 2 děti, ale po 12 letech přišla krize. „Potkala jsem jiného muže, zamilovala jsem se... S tím druhým mužem jsem měla dítě, které se narodilo ještě před rozvodem. Ačkoliv Karel věděl, že není jeho, to dítě přijal a miloval ho,“ svěřila se Therese. A Karel upřesňuje: „Já ho miluju dodnes a je to moje dítě. Tenhle kluk se strašně podařil.“

Rozvedeni byli dvacet let. Ale když zůstala po úrazu na lyžích ochrnutá, chodil za ní do nemocnice stejně jako jeho sok v lásce. V roce 2008 si Karel vzal Therese znovu.

Therese má velkou naději stát se českou první dámou, šlechtična ale nemluví moc dobře česky, což by působilo po boku největšího českého státníka tak trochu kuriózně.

Ivana Zemanová

Manželka Miloše Zemana Ivana (47) se údajně se svým budoucím mužem seznámila poté, co si na jaře 1990 veřejně postěžoval, že nemá sekretářku. Ačkoliv právě studovala romanistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně (kterou nakonec nedokončila), nabídla se Zemanovi jako asistentka, přestěhovala se do Prahy a začala pro Zemana pracovat. V červenci 1993 si rozvedeného a o dvě desítky let staršího Zemana vzala a 1. ledna 1994 se jim narodila dcera Kateřina.

Na veřejnosti se paní Ivana nikdy příliš neukazovala, má ráda svůj klid a střeží si soukromí. Už v době, kdy byla manželkou předsedy Sněmovny a posléze premiéra si Ivana Zemanová se na veřejnosti po boku svého manžela objevovala poměrně zřídka. A to se nejspíš nezmění ani nyní. Už ve volební místnosti ukázala fotografům, co si o jejich nebývalé přízni myslí a vyfotit se nenechala. Těžko říct, jestli by v nové funkci své principy změnila.

Do předvolební kampaně se nyní zapojila Zemanova dcera Kateřina (19), která si dle svých slov umí představit, že by nahradila svou matku v roli první dámy.

majojo ( 19. ledna 2013 07:15 )

Archaickou češtinou. A chci se poděkovat znamená: chci odstoupit. Tak ať to probůh udělá!

romanavalnikova ( 18. ledna 2013 19:19 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si vydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenaBoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, brzy to uz nebude mozne!

vrtajzub ( 17. ledna 2013 17:18 )

Aj slovákov čakajú volby prezidenta SR, dufam že najdu nejakého madarského barona a ako protikandidát može byt Slota aj ten má kladný vztah k alkoholu

pohadkamaje ( 15. ledna 2013 23:14 )

Jasně, to vám nestačí Zemanovo bratříčkování se Šloufem a propojení s mafiány typu Hrdličky, Mynáře apod.?!!! Je to normální stará struktura, která půjde s tím, od koho bude kynout prospěch! Proboha, vždyť je to bejvalej komouš!!!

analfabet ( 15. ledna 2013 23:11 )

Máš to marný, blbcům to nevysvětlíš.

Zobrazit celou diskusi