Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rus rituálně zavraždil a snědl čtyři krajany: Po narukování ho Putin osvobodil

Autor: ČTK, hpe - 
21. listopadu 2023
21:54

Ruské úřady za účast v bojích na Ukrajině osvobodily muže odsouzeného za čtyřnásobnou rituální vraždu. Informoval o tom ruskojazyčný server BBC, podle kterého odsouzený patřil k satanistické sektě a za své činy si vysloužil 20letý trest vězení. Z fronty se vrátil omilostněn začátkem tohoto měsíce.

Nikolaj Ogolobjak (33) ze západoruského města Jaroslavl spolu s dalšími členy sekty nejprve zabíjel psy a kočky. V roce 2008 pak zabili a rozčtvrtili čtyři mladistvé - tři dívky a jednoho mladíka. Některé z jejich orgánů uvařili a snědli, podle tehdejšího vyšetřování se jednalo o rituální vraždy.

Většina obžalovaných byla tehdy mladší 18 let, dostala proto tresty do deseti let odnětí svobody. Ogolobjak, který byl dospělý, byl v roce 2010 odsouzen k 20 letům za mřížemi. Kdyby se neúčastnil bojů, ve vězení by byl až do roku 2030.

Rusko do své války na Ukrajině verbuje trestance, kteří podle médií po odsloužení určité doby na bojišti dostanou milost od ruského prezidenta Vladimira Putina. Tuto praxi využívala i ruská žoldnéřská Wagnerova skupina, jejíž někdejší vůdce Jevgenij Prigožin sliboval, že po půl roce služby dostanou od hlavy státu milost.

Ogolobjak sloužil na frontě rovněž šest měsíců, řekl serveru 76.ru jeho otec. „Sloužil tam půl roku v jednotce Štorm-Z. Po zranění je invalida. Chodí, ale zranění bylo vážné,“ uvedl otec s odkazem na jednotky, které se skládají z lidí rekrutovaných v ruských věznicích.

Video se připravuje ...
Další videa