Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rusové ukázali snímek s velitelem, kterého měli Ukrajinci zabít. Nevypadá na něm čile

Autor: ČTK, lig - 
26. září 2023
15:57

Ruské ministerstvo obrany dnes zveřejnilo snímek, který zachycuje velitele ruské Černomořské flotily Viktora Sokolova na videokonferenci vojenských činitelů s představiteli ministerstva. Ukrajinské speciální síly v pondělí uvedly, že Sokolov přišel o život při pátečním útoku na velitelství flotily v Sevastopolu na okupovaném Krymu.

Ukrajinská armáda v pátek na Krym, který Rusko anektovalo v roce 2014, podnikla kombinovaný útok s nasazením dronů a raket. Videa pořízená během úderu ukazovala, že budova velitelství flotily byla opakovaně zasažena a těžce poškozena. Moskva informovala o jednom pohřešovaném.

Ukrajinské speciální síly tvrdí, že při úderu na velitelství Černomořské flotily zemřelo 34 důstojníků, včetně jejího velitele. Podle šéfa ukrajinské vojenské rozvědky HUR Kyryla Budanova při útoku zemřelo nejméně devět lidí a 16 bylo zraněno, mezi nimi generálové. Spekulace o úmrtí Sokolova však Budanov nepotvrdil.

Sokolov se velitelem Černomořské flotily stal loni v září. Jeho předchůdce Igor Osipov o funkci přišel podle ukrajinských médií v souvislosti s potopením raketového křižníku Moskva, vlajkové lodi Černomořské flotily. Ukrajinská armáda Moskvu ke dnu poslala několik týdnů po začátku ruské invaze na Ukrajinu.

9:25
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1124 lidí, 6 tanků, 14 obrněných vozidel, 24 dronů, 35 cisteren a jiných logistických vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

08:25
Dnes

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany.

07:35
Dnes

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Jeden pracovník byl zraněn, oznámil ministr energetiky.

Zobrazit celý online

Video  Výbuch ruského systému na Krymu: Ukrajinci použili nové střely?  - Ukrajinská vojenská rozvědka
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa