Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

„Ti ha*zli!“ Putinův propagandista Solovjov se zase rozohnil, ne však kvůli útokům na Moskvu

Autor: mav - 
31. srpna 2023
18:49

Vladimir Solovjov (59) patří k předním osobnostem ruské mediální sféry, od roku 2012 uvádí pětkrát týdně vlastní talk show na státní televizi Rossija 1. Jeho výstupy pomáhají v zemi, kde je televize hlavním zdrojem informací pro mnoho občanů, skutečně tvořit veřejné mínění. Co se to teď snaží říci o dronových útocích na ruském území?

Večer s Vladimirem Solovjovem je vlajkovým pořadem sledovaného kanálu. Vedle čtyř hostů se v plus minus dvouhodinové debatě rád vyjadřuje i sám moderátor. Nepřekvapí, že je silným stoupencem Vladimira Putina a jeho „speciální vojenské operace“, zpravidla bývá ovšem ještě vášnivější a zapálený proti Západu než kremelští politici. Nejednou horlivě vyhrožoval Západu jadernými útoky a zničením Londýna i Varšavy.

Pokud zrovna má hovořit o dopadech „specoperace“ na Rusko, jsou jeho emoce trochu podivné, jak srovnává aktuální video. Na twitteru (X) ho po opatření anglickými titulky sdílí Anton Heraščenko, poradce ukrajinského ministerstva vnitra.

„Drony nejen v Moskevské oblasti, ale i útoky v Černém moři a guberniích…“ Údery bezpilotních letounů na ruském území mnohé děsí, Solovjova však nechávají chladným, jak je patrné z jeho tónu.

Ale co ho dokáže pořádně rozpálit: „Mercedes! BMW! Audi! Volkswagen! Označily ruský národ za své nepřátele. Ti ha*zli tu roky vydělávali peníze, ale teď říkají, že všechno vzali a vypnuli!“

Zmíněné německé automobilky vybudovaly v Rusku své továrny. Pouhých pár týdnů po ruském vpádu na Ukrajinu však ohlásily, že se z Ruska stahují.

Video  Mohutný výbuch ve městě nedaleko Moskvy (9.8.2023)  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa