Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Putinova nová hrozba Západu: Tichomoří chce osázet smrtícími Poseidony. Hrozí radioaktivní tsunami?

Autor: DVL, swp - 
6. dubna 2023
10:12

Rusko plánuje vypustit novou tichomořskou flotilu ponorek, které ponesou děsivé jaderné zbraně Poseidon „schopné vypustit 1000 stop vysoké radioaktivní tsunami“. Divize ponorek pro nesení raket by mohla odstartovat v roce 2024 nebo začátkem roku 2025, píše deník Daily Mail.

Rusko plánuje vypustit novou tichomořskou flotilu ponorek, které ponesou smrtící jaderné střely Poseidon Vladimira Putina již v příštím roce. 

Od doby, kdy ruský diktátor napadl Ukrajinu, Putinovi propagandisté ​​nadále vyhrožují Západu jaderným holocaustem, přičemž se rétorika v posledních měsících stále stupňovala. 

Tvrdí, že torpéda Poseidon jsou schopna způsobit 1000 stop radioaktivní tsunami, a přestože to mezinárodní vojenští experti odmítají, připouštějí, že děsivé atomovky by mohly zničit britská pobřežní města, způsobit radioaktivní záplavy a zabít miliony lidí v Londýně.

Podle ruské tiskové agentury TASS by divize ponorek, která by nesla tato podvodní torpéda, mohla být připravena zformovat se do konce roku 2024 nebo v první polovině roku 2025.

„Mohly by zemřít miliony lidí"

Profesor Andrew Futter, akademik a odborník na jaderné zbraně z Univerzity v Leicesteru, o potenciálním dopadu raket již dříve řekl: „Pokud je Poseidon vyzbrojen velkou megatunovou hlavicí, nepochybně by způsobil škodu."

„Pokud by v ústí Temže nebo v její blízkosti vybuchlo velké jaderné zařízení, příliv v Temži by mohl přivalit směrem k budovám a při výbuchu by potenciálně mohly zemřít miliony lidí."

„Došlo by k velkému poškození. Realita je taková, že velký megatunový výbuch, dokonce i ve vodě, by byl velmi ničivý."

„Prvotní potíže by se netýkaly radiace, protože výbuch, tlaková vlna nebo popáleniny by nejprve zabily obrovské množství lidí.“

21:52
Dnes

Počet zraněných při dnešním ruském útoku na Dnipro se zvýšil na osm, informoval gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

21:17
Dnes
!

Ruské úřady dnes informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova kvůli podezření z braní úplatků. Ivanov patří k důležitým úředníkům ministerstva, uvedl portál Meduza. Na starosti měl záležitosti spojené s výstavbou.

Ivanov zodpovídal například za projekt takzvané obnovy okupovaného ukrajinského Mariupolu, výstavbu hlavního chrámu ruských ozbrojených sil nebo kosmodromu Vostočnyj, píší média. Náměstkem ministra obrany Sergeje Šojgua byl od roku 2016.

21:07
Dnes

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z Ukrajiny obvolávali z falešných čísel české občany a vylákali z nich v přepočtu přes tři miliony korun. Informovala o tom ukrajinská policie, na jejíž sdělení upozornil server Novinky.cz.

Podvod zorganizoval čtyřicetiletý Ukrajinec, pro něhož pracovali z ukrajinské Oděsy dva ukrajinští občané a šest Čechů. Ti byli mezinárodně hledaní kvůli podvodům.

Zobrazit celý online

Video  Český dobrovolník zraněný na Donbase: „Zachránil desítky lidí. Jeho stav je stále vážný,“ říká o něm kolega  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa