Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Wagnerovec odsouzený za vraždu se vrátil domů z fronty: Zakrátko zabíjel znovu?!

Autor: štt - 
31. března 2023
20:43

Odsouzený vrah, který bojoval v řadách Wagnerovy skupiny, byl krátce po návratu domů zatčen. Čelí totiž podezření z vraždy starší ženy. Ruské úřady vystrašeným obyvatelům slíbily, že recidivistu odešlou zpět na frontu.

V roce 2020 soud poslal Ivana Rossomachina na 10 let za mříže, informoval server CNN. Byl shledán vinným z vraždy své sousedky. Po vypuknutí války na Ukrajině odešel dobrovolně na frontu. Jako další trestanci dostal lákavou nabídku. Pokud bude více než půl roku bojovat na straně ruské armády, bude omilostněn.

V březnu dostal dovolenou a vrátil se do rodné vesnice Novyj Burec, nacházející se v Kirovské oblasti. Když místní Rossomachina po letech spatřili, strnuli hrůzou. Věděli totiž, co je čeká.

Bývalý trestanec ihned začal tamní obyvatele terorizovat. S flaškou vodky v jedné ruce a s vidlemi ve druhé chodil po návsi a vykřikoval, že všechny zabije. Místní si na opilce ihned stěžovali. Rossomachin také sekyrou rozmlátil čelní sklo zaparkovaného auta. O případu informovala i místní televize.

O týden později se naplnily ty nejčernější představy. Muž ze sousední vesnice našel svou matku mrtvou. Na těle měla několik bodných ran. Rossomachin byl zadržen pro podezření z vraždy a podle místních zdrojů se k vraždě přiznal. Úřady vystrašeným obyvatelům slíbily, že vrah bude poslán zpátky na frontu.

9:33
Dnes
!

Policie pátrá pod čtrnáctileté ukrajinské dívce Polině Makaretsové, která v úterý odešla z bydliště ve Stříbře na Tachovsku a dosud se ji nepodařilo nalézt. Dívka je 165 cm vysoká, štíhlá, má středně dlouhé světle hnědé vlasy s ofinou a modré oči. Informace, které by pomohly s jejím vypátráním, mohou lidé volat na linku 158. Policie pátrání zařadila do režimu Dítě v ohrožení.

„Prověřili jsme řadu možných míst, kde by se mohla pohybovat či pobývat. Provedli jsme také celou řadu našich interních prověrek a realizovali i pátrací akce. Bohužel do současné doby se nám dívku nepodařilo nalézt, a proto bylo dnes rozhodnuto o pátrání po ní jako o dítěti v ohrožení,“ uvedla na webu policejní mluvčí Iva Vršecká.

Dívka z domova odešla v úterý odpoledne a dosud o sobě nedala žádnou zprávu. Na sobě měla černou zimní bundu, šedé tričko, šedé kalhoty se širokými nohavicemi a laclem, který nosí volně u kolen. Na nohou měla bíločerné tenisky. Nemá žádné zdravotní problémy, ani neužívá léky.

8:53
Dnes

Německá policie zatkla dva Rusy, kteří chystali sabotážní akce s cílem narušit německou podporu Ukrajině. Jsou podezřelí i ze špionáže.

8:17
Dnes

„Rozpočtová pomoc od Spojených států je důležitější než kdy jindy, protože je neoddělitelně spjata s úspěchem Ukrajiny na bojišti a se schopností vlády poskytovat svým občanům základní služby,“ uvedla americká ministryně financí Janet Yellenová. Washington a jeho spojenci podle ní poskytli Ukrajině od ruské invaze v únoru 2022 významnou podporu, přičemž byly zavedeny rozsáhlé kontroly a ochranná opatření, aby se zajistilo, že se peníze dostanou ke správným lidem a budou použity vhodným způsobem.

Yellenová ocenila americký Senát za to, že schválil dodatečné financování Ukrajiny. Dodala, že nečinnost republikánů ve Sněmovně reprezentantů USA, kteří návrh odmítají předložit k hlasování, „je ale neomluvitelná a poškozuje naši národní bezpečnost“.

Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině, která se konala na okraj zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky.

Zobrazit celý online

Video  Wagnerovci: Putinovi nebezpeční nájemní vrazi a žoldáci  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa