Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin k národu mluvil v bundě za milion rublů. A dav u Kremlu byl zaplacený - 300 Kč za účast

Autor: pma - 
3. října 2022
05:00

Ruský prezident Vladimir Putin promluvil v pátek v Moskvě na koncertě oslavujícím mobilizaci k národu. Na sobě měl bundu své oblíbené značky Brioni, která stojí milion rublů, v přepočtu necelých 200 tisíc korun. V březnu se Putin na stadionu Lužniki ukázal veřejnosti v luxusní péřové bundě italské značky Loro Piana, která v přepočtu stojí zhruba 315 tisíc korun.

V pátek se v ruském hlavním městě uskutečnil koncert oslavující mobilizaci, kterou vyhlásil Vladimir Putin. Ten na akci přišel s dobrou náladou a veřejnosti dal znovu na odiv, jak moc má rád luxusní a drahé oblečení. Ukrajinský zpravodajský web Pravda upozornil na fakt, že si prezident oblékl bundu své oblíbené italské značky Brioni. Model, který na sebe ruský státník vzal, stojí kolem milionu rublů, což je v přepočtu přes 180 tisíc korun.

Tři stovky za účast na koncertě?

Na pátečním koncertě bylo dle Pravdy mnoho tisíc Rusů. Ne všichni tam ale zřejmě byli, protože by se jim chtělo mobilizaci oslavovat. Spekuluje se, že mnoho lidí dostalo účast na akci jako povinnou a některým mělo být zaplaceno dokonce 800 rublů (333 Kč) za to, že na událost dorazí.

„Byli jsme zahnáni na náměstí. Nevěděli jsme, kdo má na koncertě vůbec vystoupit. Jen nám řekli, že si možná budeme muset poslechnout ‚Putinův stand-up‘,“ popsala jedna z ruských studentek. Ukrajinská televize Channel 24 také zveřejnila záběry s desítkami autobusů, které zřejmě Rusy na akci dovezly.

Pro italské značky má slabost 

Není to poprvé, co Putin ukázal, jakou má slabost pro drahé oblečení. Rád má i italský módní dům Loro Piana. Během březnového shromáždění na počest osmého výročí nezákonné okupace Krymu a na podporu války na Ukrajině se prezident objevil na pódiu stadionu v Lužniki v luxusní péřové bundě, která stojí zhruba 315 tisíc korun.

Kritici tehdy Putinovi ostře vytmavili to, že běžní Rusové nemají pomalu ani co jíst a on utrácí za luxusní oblečení statisíce. Později vyšlo podle Pravdy najevo, že francouzský koncern LVMH (Moët, Hennessy, Louis Vuitton) přestal své zboží v Rusku prodávat.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

21:25
27. 4. 2024

Začaly se objevovat zprávy o tom, že Rusko naverbovalo chudé Kubánce, aby bojovali ve válce na Ukrajině. Mělo tak být učiněno podvodem, kdy byla rekrutům přislíbena práce v Rusku nebo vysoký finanční obnos za účast v boji. Ani k jednomu však nedošlo. „Už jsem ve válce nějakou chvíli a neplatí se nám. Mnoho z mých přátel bylo už zabito,“ vypověděl jeden z obelhaných. Celý článek čtěte ZDE

20:30
27. 4. 2024

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok „nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny“.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Zobrazit celý online

Video  Projev Vladimira Putina z 30. září 2022  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa