Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Další podezřelá smrt vlivného manažera v Rusku: Šéf železniční společnosti se prý zastřelil na balkóně!

Autor: pma - 
2. října 2022
12:39

Ve středu ráno byl na balkoně svého moskevského bytu nalezen bez známek života Rus Pavel Pčelnikov (†52), vrcholový manažer železniční společnosti Digital Logistics. Smrt vysoce postaveného pracovníka potvrdila i sama firma. Pčelnikov měl údajně spáchat sebevraždu. Na hlavě měl prý známky střelného zranění.

Od počátku letošního konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou podezřele přibývá ruských manažerů či podnikatelů, kteří za zvláštních okolností zemřeli. Dalším z nich je i Pavel Pčelnikov, vrcholový manažer železniční společnosti Digital Logistics, která je společností ruských železnic a zaměřuje se na nákladní dopravu.

Pár dní před smrtí byl na dovolené

„Vrcholový manažer železniční společnosti Digital Logistics Pavel Pčelnikov v Moskvě údajně spáchal sebevraždu. Jeho tělo bylo nalezeno na balkoně,“ uvádí deník Kyiv Post. Dle ruských úřadů dvaapadesátiletý muž spáchal sebevraždu, ovšem to nelze z nezávislých zdrojů ověřit.

Podle britského deníku Daily Mail měl Pčelnikov ještě před pár dny s rodinou pobývat na dovolené, ze které na sociální přidával usměvavé fotografie. Je tak s podivem, že by si zjevně spokojený manažer chtěl sám vzít život. Nadále probíhá vyšetřování, které by mělo odhalit podrobnosti tragédie, ale i Pčelnikův motiv.

Nejedná se o první případ 

Nejedná se ovšem o první podivné úmrtí ruského podnikatele či manažera. Od začátku únorového konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem zemřelo za podivných okolností několik dalších Rusů. Na počátku září se objevila zpráva o tom, že předseda představenstva ropné společnosti Lukoil Ravil Maganov (†67) vypadl z okna šestého patra moskevské nemocnice. Ve stejném měsíci zemřel také Anatolij Geraščenko (†73). Od počátku konfliktu došlo k více než deseti podobným záhadným úmrtím.

Video  Blesk Podcast: Putin hraje o všechno. Mobilizace je riziko pro jeho režim, říká odbornice  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa