Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na hrobě Putinových rodičů se objevila poznámka jako ze žákovské: Váš syn kašle na dějepis a hádá se se sousedy!

Autor: pma - 
30. září 2022
10:11

Na hrobě rodičů ruského prezidenta Vladimira Putina se objevil zvláštní vzkaz. Neznámý adresát na lístek napsal výtku ruské hlavě státu. Text připomíná poznámku ze žákovské knížky! 

Ruská protiválečná skupina Party of the Dead na Telegramu zveřejnila zprávu, že se na hrobě rodičů ruského prezidenta Vladimira Putina v Petrohradu objevil vzkaz, který apeluje na zesnulé rodiče ruského státníka.

„Drazí rodiče, váš syn se chová ostudně! Vynechává hodiny dějepisu, hádá se se sousedy ve vedlejší lavici a vyhrožuje, že vyhodí celou školu do vzduchu. Ukázněte ho,“ stojí na vzkazu.

Rodičům přežil jediný syn

Ten tam zřejmě zanechal někdo z aktivistů feministického protiválečného odboje, uvádí ve zprávě skupina Party of the Dead. Ta si také neodpustila jízlivou poznámku. „Doufáme, že si rodiče tuhle ku*vu vezmou brzo k sobě,“ napsali aktivisté.

Rodiče Vladimira Putina jsou pochováni na Serafimovském hřbitově v Petrohradě. Vladimir Spiridonovič Putin a Maria Ivanovna Šelomovová měli tři potomky. Bratři ruského prezidenta Viktor a Albert však zemřeli již jako děti.

Otec se zranil během druhé světové války

Otec Vladimir v minulosti působil jako sovětský voják, během druhé světové války bránil Leningrad a v krutých bojích byl vážně raněn. Následky si nesl celý život. Nástup svého syna do čela ruského státu se ale nedočkal, zemřel několik měsíců před jeho uvedením do funkce.

Matka Maria pracovala jako dělnice v továrně a ani ona se synova působení v Kremlu nedožila. Zemřela v roce 1998.

22:58
26. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro tuto chvíli se online zpravodajství k Ukrajině odmlčí, pokračuje zase ráno. Dobrou noc.

22:57
26. 4. 2024

Pravděpodobnost zhroucení ukrajinských obranných pozic klesá, sdělil podle estonské stanice ERR šéf estonské vojenské rozvědky Ants Kiviselg. Rusko se podle něj snaží využít zbývajícího času a podnikat intenzivní útoky, než na Ukrajinu dorazí další západní vojenská technika a munice.

„Rusko se snaží využít poslední příležitosti, než na Ukrajinu plně dorazí západní vojenská pomoc a bude nasazena,“ uvedl Kiviselg. Přestože ruské síly nezpomalily tempo svých útoků, jejich úspěchy jsou podle jeho názoru malé.

Ruské síly podle něj stejně jako v poslední době nadále vyvíjejí tlak především na město Časiv Jar, na oblasti západně od Doněcku, a také na obce, jimiž prochází železnice mezi Avdijivkou a Pokrovskem. Lokálního úspěchu podle něj ruská vojska dosáhla v Očeretyne u Avdijivky.

21:56
26. 4. 2024

Šéf Brovarského rajonu v Kyjevské oblasti Volodymyr Majboženko na předchodu pro chodce čtyři přejel. Nadýchal 2,3 promile, ukazuje kanál Nexta. Ve funkci ihned končí.

Zobrazit celý online

Video  Vladimír Putin vyhlásil částečnou mobilizaci obyvatelstva  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa