Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další výbuch auta na Ukrajině: Rusové přiznali smrt šéfa dosazené správy Berďansku, pak ji popřeli

Aktualizováno -
6. září 2022
20:53
Autor: ČTK - 
6. září 2022
19:44

Úmrtí šéfa ruské okupační správy v jihoukrajinském Berďansku Artema Bardina se zatím nepotvrdilo, uvedly ruské úřady. Ty dříve informovaly o tom, že Bardin podlehl následkům zranění poté, co jeho auto explodovalo a v centru města se strhla přestřelka.

„Informace o smrti Bardina se nepotvrdily. I přes vážná zranění, amputaci nohy při explozi a velkou ztrátu krve je naživu,“ napsal na telegramu člen okupační správy Záporožské oblasti Vladimir Rogov. Předtím agentuře TASS řekl, že Bardin v nemocnici zemřel.

Incident se odehrál ve středu města, podle ukrajinských médií silný výbuch otřásl celým Berďanskem. Nad místem se vznášel černý kouř, napsala agentura Unian s odkazem na svědky, kteří po explozi hlásili střelbu. Podle ruských médií se jednalo o teroristický útok. Ukrajinští činitelé incident zatím oficiálně nekomentovali.

„Bohužel, zemřel v nemocnici. Takové případy (teroristických útoků) jsou u nás běžné,“ uvedl dříve Rogov.

„Odpálen byl automobil patřící šéfovi města (Berďansku), auto stálo u městské administrativy. Následně vypukla přestřelka,“ řekl po incidentu Rogov a dodal, že lékaři Bardina v kritickém stavu hospitalizovali.

Na začátku srpna zraněním při pokusu o atentát, jak informovala ruská média, podlehl představitel Ruskem dosazené správy Vitalij Gura.

Rusko na Ukrajinu zaútočilo letos 24. února. Jeho jednotky mají pod kontrolou velkou část jihoukrajinské Chersonské a Záporožské oblasti a podle Kyjeva připravují referendum o připojení k Rusku. Ukrajinská armáda nicméně minulý týden oznámila protiofenzivu v Chersonské oblasti a v pondělí vyzvala obyvatele okupovaných území, aby se připravili na boje.

Video se připravuje ...
Další videa